Dođite na Orange Bike Ride u subotu, 6. lipnja, i biciklirajte središtem Zagreba

Kraljevina Nizozemska, svjetski lider u bicikliranju, organizira i ove godine vožnju bicikla kroz centar Zagreba. Stoga se svi građani pozivaju na sudjelovanje u biciklističkom programu na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) od 10 do 14 sati

“Bicikliranje je način života u Nizozemskoj, a projektom Orange Bike Ride, vožnjom bicikla kroz centar grada želimo potaknuti što više ljudi svih dobnih skupina na bicikliranje te zahvaljujemo gradskim vlastima na integriranju biciklističke infrastrukture u gradsku mobilnost”, izjavila je nedavno Nj. E. Ellen Berends.

U organizaciji Kraljevine Nizozemske, Orange Bike Ride, promiče iste ciljeve kao i Europski biciklistički izazov. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg rezultata Zagreb se i ove godine od 1. do 31. svibnja natječe u Europskom biciklističkom izazovu sloganom Vozim za Zagreb, vozim za sebe!. Dodatnu notu cijelom projektu daje partner Hrvatska poštanska banka koja će za svaki prijeđeni kilometar u sklopu izazova donirati jednu kunu na tekući račun posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život. Za sudjelovanje u Europskom biciklističkom izazovu potrebno je skinuti novu besplatnu aplikaciju Naviki, a od 1. do 31. svibnja biciklirajući skupljamo kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane.

Stoga će mjesec svibanj biti u znaku bicikliranja metropolom, a osobito u subotu, 6. svibnja. Sve građane očekuje vožnja biciklom središtem grada, koja kreće iz Preardovićeve 5, i zabavni program od 10 do 14 sati. Povedite obitelj, vozimo svi srcem Zagreba! I obucite nešto narančasto.

#orangebikeride #vozimzazagreb #vozimzasebe #1kunaza1kilometar

Biciklistička ruta za Orange Bike Ride nalazi se na:

https://www.facebook.com/events/1918144941731145/permalink/1921117654767207/

Komentari