Gorenje ideje za zdraviji život

Put do zdravlja je u raznovrsnoj prehrani i aktivnom načinu života

Optimalan unos vitamina, ugljikohidrata, bjelančevina i minerala organizmu osigurava dovoljno hranjivih tvari koje tijelo prerađuje u energiju potrebnu za izvršavanje svakodnevnih obveza. Kako zdravi obroci ne bi bili iznimka, poduzeće Gorenje osmislilo je kućanske aparate Nutri Power blender i aparate za pripremu jogurta.

VitaWay obitelj raste
Gorenje Power blenderu, Slow juicer sokovniku i uljnoj preši pridružuje se Nutri Power blender BN1000W kao novi član VitaWay obitelji. Jednostavno korištenje Nutri Power blendera jamči pripremu zdravih i cjelovitih obroka u kratkom vremenu. Nutri Power blender odlikuje se velikom snagom od 1000 W i 2000 okretaja u minuti koja omogućuje usitnjavanje tvrdih namirnica. Jedinstvena funkcija suhog miksanja pruža mogućnosti pripreme kreativnih obroka bez dodavanja tekućine, a mjerna skala na posudi pomoći će da se sastojci savršeno i točno doziraju.

Uvijek s vama
Nutri Power blender ima poklopac s otvorom za piće koji posudu za miješanje pretvara u bocu. Uz Nutri Power blender, roditelji su sigurni da će njihova djeca dobiti potrebnu dozu vitamina i minerala. Svježe pripremljen sok dovoljno je preliti u bocu i ponijeti sa sobom. Nutri Power blender idealan je izbor za sve one koji nemaju vremena, za zaposlene i sportaše. Težina od 3 kg omogućava lako skladištenje i prijenos, a 6-kraki nož osigurava temeljito i učinkovito blendanje namirnica. Koristi se sigurno jer ima zaštitu od pregrijavanja, a izrada od nehrđajućeg čelika jamči dugotrajnost proizvoda. Jednostavno čišćenje i mogućnost pranja nastavaka u perilici posuđa ostavit će više vremena za uživanje s obitelji i prijateljima u neodoljivim obrocima i sokovima.

Dnevna doza proteina
Osluškujući potrebe modernog doba i pomoću novih tehnologija poduzeće Gorenje je osmislilo aparate za pripremu jogurta JM20W i JMG20W. Jogurt je izvrstan izvor proteina, obiluje kalcijem, cinkom, vitaminom B i jača imunitet, a mogućnost pripreme u vlastitom domu svakako je privlačna.

Izrada običnog jogurta, grčkog koji ima gušću strukturu i veću količinu hranjivih sastojaka ili voćnog jogurta bez šećera je jednostavna, pomoću samo jednog gumba. Pri automatski namještenoj temperaturi od 42 °C moguće je napraviti i do 2 l zdravog jogurta u jednom ciklusu rada. Izrada jogurta traje između 5 i 10 sati, a rezultat su fini, kremasti i ukusni jogurti.

Novi okusi jogurta
Za pripremu jogurta nije potrebno kupovati mliječnu/jogurtovu kulturu, već se jednostavno dodaje običan jogurt u mlijeko. Jogurt se također može pripremiti i od mlijeka bez mliječnih masnoća, a kao osnovu za pripremu jogurta može se koristiti sojino, bademovo, rižino ili kokosovo mlijeko.

Grčki jogurt sadrži viši udio masti i zasićenih masnih kiselina, a nastaje izvlačenjem sirutke iz klasičnog jogurta zbog čega je njegova struktura kremastija od običnog jogurta. Za izradu grčkog jogurta  potreban je samo običan jogurt. Sirutka, koja se odvojila nakon dobivanja grčkog jogurta, izvor je hranjivih tvari i proteina, te se može iskoristiti za daljnju pripremu zdravih napitaka.

Pripremljeni jogurt nudi brojne mogućnosti za kreiranje zdravih obroka, može se kombinirati s voćem, povrćem, orašastim plodovima ili medom. Za razliku od kupovnih jogurta, jogurt dobiven pomoću Gorenje aparata za pripremu jogurta ne sadrži konzervanse i štetne aditive, a u hladnjaku se može čuvati 8-10 dana. Djeca obožavaju voćne deserte, a aparat za pripremu jogurta pruža zdravu zamjenu za obroke bez industrijskih dodataka. Jogurt je idealna dijetalna namirnica, preporučuje se kao međuobrok dijabetičarima i osobama izloženima svakodnevnim stresnim situacijama.

Gorenje neprestano iznenađuje praktičnim proizvodima koji olakšavaju planiranje i pripremu zdravih obroka. Nutri Power blender i aparati za pripremu jogurta otkrivaju čaroliju zdravog života, pružaju nove ideje za uravnoteženu prehranu i osvajaju jednostavnom upotrebom.

 

Komentari