Kako je protekao prvi proljetni Sensa dan

U svrhu promicanja zdravog načina života, časopis Sensa organizirao je četvrti put, u parku Maksimir jedinstven cjelodnevni program, s pregršt radionica i predavanja kojima je cilj promicanje sretnog i zdravog života. Sve su radionice bile besplatne, a događaj je imao i humanitarnu notu: sav prihod od prodaje Sensinih proizvoda doniran je djeci, udruzi HURID

U nedjelju 10. svibnja u parku Maksimir održan je četvrti Sensa dan: jedinstven cjelodnevni događaj kojem je cilj bio poticanje poboljšanja kvalitete života. Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjih jesenskih Sensa dana, ovo je bio prvi proljetni Sensa dan. S istim ciljem i nekim novim izlagačima i predavanjima, jedinstven u svom programu i ovaj je put pružio posjetiteljima ideje, savjete i pokazne vježbe kojima je naglasan na tome kako živjeti u skladu s prirodom, prevladati tegobe holističkim pristupom zdravlju, hraniti se zdravo, pronaći idealnu tjelovježbu, kreativno se izraziti, družiti i zabaviti u igri sa djecom.

U sunčanom, radosnom i zdravom ozračju jednog od najljepših zagrebačkih parkova, brojni posjetitelji najrazličitijih godina i profila znatiželjno su, s osmijehom i s brojnim pitanjima sudjelovali na predavanjima, radionicama i satima posvećenim vježbanju.

Od 10 do 19 sati livade i šumarci Maksimira od samog ulaznog perivoja do livade kod Švicarske kuće, pretvoreni su u učionice, vježbališta i plesne dvorane u kojima su posjetitelji upijali šarolika znanja, sudjelovali na kratkom tečaju astrologije, aromaterapije, vježbali jogu, aikido, opuštali se uz gongove, uzeli kist u ruke, poslušali kako u uredu i svakodnevnom životu malo durgačijim nastupom živjeti lakše, opuštenije i uspješnije, zaplesali uz ples 5 ritmova ili se relaksirali… U suradnji s javnom ustavom Maksimir organizirane su i brojne aktivnosti, igre i radionice za djecu koje su, na oduševljenje najmlađih, trajale cijeli dan. Svi posjetitelji ovog sunčanog dana su se besplatno osvježili Cocktom Easy, posebnoj po tome što su sladila zamjenjena prirodnim sladilom biljke stevije.

Sensa dan je imao i humanitarnu notu te je sav prihod sakupljen od prodaje Sensa proizvoda doniran Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu su uključeni u rad udruge.

Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) je osnovana s ciljem promicanja dobrobiti mlađe djece u Republici Hrvatskoj, a osobito one s biološkim ili socijalnim rizikom za razvoj. Budući da je skrb za mlađu djecu neodjeljiva od potpore njihovim roditeljima, posebnu brigu pridajemo i programima potpore roditeljstvu.

Budući da je Sensa časopis za sretniji život, možemo reći kako imamo zajednički cilj: stvaramo preduvjete da svako dijete i svaka odrasla osoba ostvari što ispunjeniji i ljepši život.

Sljledeći Sensa dan održat će se 6. rujna.

Foto: Story

Komentari