Kako njegovati kosu na pravi način

Uvažena Nivea međunarodna stilistica za kosu, Sally Brooks savjetuje vam kako na ispravan način njegovati kosu

Zdrava kosa, najljepša je kosa, slaže se s tim i Nivea međunarodna stilistica za kosu, Sally Brooks, koja je proizvode za kosu brenda Nivea prepoznala kao idealne za njegu tog ukrasa na glavi svakog čovjeka.

Nivea je za mene simbol povjerenja i kvalitete. Sviđaju mi se njezini proizvodi i filozofija. Nivea i ja dijelimo istu strast prema kosi”, kazala je Sally, koja je triput osvojila prestižnu nagradu Londonski frizer godine te je nedavno primljena u Kuću slavnih Britanskog frizerskog društva. A da je riječ o vrsnoj stručnjakinji u svome poslu, govori i podatak da je Sally kreirala frizure za strane dizajnere poput Alexandera McQuenna, kao i to da redovito surađuje s vodećim modnim časopisima.

“Što veću brigu vodite o svojoj kosi, to će biti zdravija”, poručuje ova sjajna stilistica za kosu te otkriva da je primjerice nova Nivea Repair & Targeted Care linija idealna za njegu i obnovu suhe i oštećene kose, problem s kojim se ponajviše nakon ljeta bore mnoge žene.

A kako bi spriječili oštećivanje kose, Brooks predlaže 4 jednostavna savjeta:

  • Mokra kosa: kosa puno lakše puca kada je mokra (budući da je njezina tekstura elastičnija) pa postupajte pažljivo s njom.
  • Ritual: pružite svojoj kosi redovite tretmane njege – bez brige, time neće izgubiti lepršavost!
  • Četka: pronađite četku koja vam odgovara i koja neće trgati vlasi. Uvijek koristite češalj sa širokim zupcima te probajte ne vući niti istezati kosu.
  • Aparati za kosu: pažljivo ih koristite i nemojte pretjerivati s peglanjem kose!

U njezi kose ključni su pravi proizvodi, stoga Sally otkriva kako odabrati optimalnu liniju proizvoda za njegu kose koju nudi Nivea!

“Nemojte previše komplicirati, već promislite o tome što je stvarno potrebno vašoj kosi. Proizvodi za obnovu namijenjeni su oštećenoj kosi koja se često tretira kemikalijama (pramenovi ili trajna frizura) ili kosi kojoj je potrebna dodatna vlaga. Proizvodi za obojenu kosu nude dugotrajnu zaštitu boje, bez dojma težine i spljoštenosti”, govori te napominje kako su za održavanje kose zdravom ključni i redoviti posjeti frizerskim salonima. Naime, redovitim šišanjem spriječit ćete pucanje vrhova, a tretmanima dubinske, intenzivne hidratacije proizvodima Nivea, osigurat ćete njegu vrhova te spriječiti isušivanje kose.

Komentari