Nivea Sun – idealna kombinacija zaštite kože i odjeće!

Nivea je predstavila inovaciju koja istodobno koži pruža zaštitu od sunca i štiti odjeću od mrlja - za bezbrižno ljeto i omiljene modne kombinacije!

U ugodnoj atmosferi zagrebačkog Swanky Mint hostela, uz moderatora Daniela Bilića, mini modnu reviju ELFS-a i plesne ritmove DJ Chilla, predstavljena je Nivea Sun inovacija koja istodobno koži pruža zaštitu od sunca i štiti odjeću od mrlja – za bezbrižno ljeto i omiljene modne kombinacije!
Zaštitu koži pružaju uravnoteženi sustav UVA i UVB filtera te zaštitni faktor, a za zaštitu odjeće zadužen je patentirani kompleks koji sadrži dva agensa s različitim funkcijama.

Kompleksirajući agens privlači i na sebe veže ione metala iz vode u kojoj se pere odjeća, a drugi agens veže na sebe UV filtre te tako onemogućava njihovo taloženje na odjeći i pomaže u njihovom ispiranju. Ovaj kompleks aktivira se prilikom pranja i djeluje isključivo na odjeću.

“Prvi smo na tržište lansirali losion za sunčanje sa zaštitnim faktorom, imali smo prvi sprej za sunčanje s pumpicom, a pravi hit bio je sprej u boji za djecu. Korak dalje napravili smo s prvim losionom za sunčanje s trenutačnom zaštitom, a posljednja inovacija koja omogućava lakše uklanjanje mrlja na odjeći uzrokovanih UV filterima razvijena je u suradnji s Institutom Hohenstein, akreditiranim laboratorijem za testiranje i certificiranje tekstila. U laboratoriju smo simulirali različite uvjete iz stvarnog života prilikom korištenja proizvoda za sunčanje. To nam je omogućilo da testiramo formulu, usporedimo rezultate i optimiziramo kompleks koji se odnosi na uklanjanje mrlja. Rezultati testiranja pokazali su da je formula koju smo razvili odgovarajuća za rješavanje ovog problema. Stoga smo ponosni na novi patent, za kojeg pouzdano možemo reći da štiti odjeću od mrlja te ne utječe na zaštitu kože od sunca”, rekla je dr. Lara Terstegen iz Odjela za istraživanje i razvoj tvrtke Beiersdorf.

Nova formula dio je dobro poznate Nivea Sun Protect & Moisture linije hidratantnih proizvoda za zaštitu od sunca. Vodootporna formula jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, pruža dugotrajnu i dubinsku 24-satnu hidrataciju te sadrži visokoučinkovite UVA i UVB filtre. Hidratantni sastojci pantenol i glicerin smiruju nadraženu kožu, štite ju i održavaju razinu hidratacije koja je koži potrebna za vrijeme boravka na suncu. Patentirani kompleks štiti odjeću od mrlja i olakšava uklanjanje.

 

Komentari