Opel prvi pokrenuo projekt ’dog-friendly’ salona u Hrvatskoj

PSC Zagreb na Slavonskoj aveniji prva je lokacija Opelovih dog-friendly salona

• Pilot projekt Opela Hrvatska u suradnji s udrugom Prijatelji životinja
• Potpuna briga za kupce u salonima koji sada uz lounge zonu s wifi pristupom i dječjim kutkom nude i dog-friendly zonu
• Kum prvog dog-friendly salona – Ivan Dečak, pjevač grupe Vatra

Opel se prvi u Hrvatskoj odlučio automobilski salon učiniti prijateljskim za pse i time poslati humanu poruku o važnosti brige za životinje. Kako bi vlasnicima pasa osigurao što ugodniji boravak u salonima, uz podršku udruge Prijatelji životinja iz Zagreba koja je prepoznala važnost ovoga projekta, Opel Hrvatska otvorio je vrata svojeg prvog dog-friendly auto salona u kojemu se mogu pronaći i edukativne brošure sa savjetima kako biti odgovoran skrbnik životinje te kako se ophoditi i ispravno postupati prema kućnim ljubimcima.

“Pohvaljujemo Opel zbog otvaranja dog friendly salona i uključivanja u edukaciju o važnosti pravilne skrbi za životinje i boljeg odnosa prema njima“, naglasio je predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

Opel

Za lokaciju prvog dog-friendly Opel salona odabran je PSC Zagreb na Slavonskoj aveniji čiji je unutarnji i vanjski prostor pomno redizajniran i opremljen kako bi u potpuno bio prilagođenog potrebama četveronožnih ljubimaca. Pseće poslastice, posudice za vodu, pseći poligon, igračke, četke te ostali popratni pribor za ljubimce samo su neki od sadržaja koji će razveseliti svakog ljubimca i njegovog vlasnika kada dođu u salon.

“Opel kao društveno odgovorna kompanija osim proizvodnje vrhunskih automobila uvijek želi pružiti više s ciljem zadovoljenja najviših očekivanja naših kupaca pružajući full customer care uslugu. U Opel salonima odavno se nalaze lounge zone sa wifi pristupom za vlasnike vozila i korisnike servisa u sklopu kojih se mogu pročitati novine i popiti kava, a tu je i kutak za djecu gdje se djeca bezbrižno zabavljaju raznovrsnim sadržajima na radost njihovih roditelja kojima je tako omogućeno nesmetano rješavanje problematike vozila. Kako bi zaokružili našu uslugu odlučili smo i vlasnicima pasa omogućiti što ugodniji boravak u Opel salonima uvodeći dog-friendly zonu koja se sastoji od parka za pse u dvorištu i zone za kućne ljubimce u unutrašnjosti salona. Željeli smo stvoriti mjesto u potpunosti prilagođeno ljubimcima, te predvoditi trend i biti primjer drugima uz poruku da su životinje dobrodošle u Opelove salone pokazujući da podjednako brinemo o limenim, i o kućnim ljubimcima”, istaknula je marketing managerica Opela Hrvatska, Marija Klaić, dodavši kako je riječ o pilot-projektu s tendencijom širenja i na ostale Opel salone.

Opel

Na otvorenju prvog dog-friendly salona u autoindustrijskoj branši, za ‘kuma salona odabran je pjevač grupe Vatra Ivan Dečak koji nije skrivao oduševljenje ovim projektom. “Životinje ne treba uzimati olako i za njih je potrebno preuzeti punu odgovornost. To su živa bića o kojima smo dužni brinuti, trebamo ih tretirati kao sebe. Nezamislivo mi je kako vlasnici životinja olako napuštaju svoje ljubimce kada odlaze na godišnje odmore. Zato pozdravljam svaku ideju koja podiže svijest građana o brizi za kućne ljubimce, kao što to čini Opel otvaranjem ovakve vrste salona”, dodao je Dečak.

Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja posebno je naglasio da tijekom vožnje trebao voditi posebnu brigu o kućnim ljubimcima. “Tijekom vožnje važno je misliti i na sigurnost kućnih ljubimaca. Manji psi i mačke prevoze se u transporterima na stražnjem sjedištu ili u boksovima. Psi koji nisu u transporterima trebaju biti vezani posebnim pojasom. Povremeno treba stati zbog nužde i vode, ali nije ih poželjno hraniti. Životinje se ne smiju ljeti ostavljati u vrućem automobilu ni na nekoliko minuta jer to može biti za njih kobno.”

Osim slanja humane poruke o važnosti brige za životinje s naglaskom na pse, otvaranjem prvog dog-friendly salona u automobilskoj branši, Opel želi biti prijateljski nastrojen prema životinjama, te omogućiti vlasnicima pasa da ne brinu o tome kome će povjeriti svojega mezimca kada odlaze na servis automobila jer u Opel salon od sada možete doći i u pratnji kućnoga ljubimca.

Komentari