Potražite novi broj National Geographica na kioscima!

U novom National Geographicu Hrvatska razgovaramo s dupinima! Možemo li razumjeti jedno od najpametnijih bića na Zemlji? Kakvo je nasljeđe Abraham Lincoln ostavio Americi? Zašto su brane na rijeci Mekong dvojba jugoistočne Azije? Saznajte u svibanjskom izdanju National Geographica Hrvatska!

Kad se oglasi jedno od najinteligentnijih bića na Zemlji, to izazove debatu među znanstvenicima. Govore li dupini doista svojevrsnim složenim jezikom? Ili jedan dupin oponaša drugoga ili se, dok jedan drugome zvižduču ispod površine mora, zapravo dogovaraju što će učiniti.

“Mi smo ovdje čvrsto odlučili da… vlada koja proizlazi iz naroda, koju provodi narod i koja je za dobro naroda nikad neće nestati s lica Zemlje”, čuveni je citat Abrahama Lincolna tijekom govora u Gettysburgu, 19. studenoga 1863. godine. Na 150. godišnjicu ubojstva Abrahama Lincolna National Geographic Hrvatska prisjeća se njegova života i naslijeđa prateći put vlaka kojim su prevezeni njegovi ostaci. Svibanjski National Geographic otkriva i zašto su brane na rijeci Mekong dvojba jugoistočne Azije. Duž cijelog Mekonga podižu se brane. Ljudi u jugoistočnoj Aziji trebaju čistu energiju – ali i ribu i rižu koju im priskrbljuje rijeka bez brana.

National Geographic Hrvatska – više od časopisa! Jeste li osigurali svoj svibanjski primjerak?

Foto: Press

Komentari