Poznati glumci izveli ludu svinjariju

Zagrepčani su proteklog vikenda ostali iznenađeni najuvrnutijim performansom na Cvjetnom trgu. Senka Bulić, Ivana Roščić, Iva Visković, Marina Redžepović, Miran Kurspahić i Ivica Gunjača su na najljepšem zagrebačkom trgu imali kolinje, čime su šokirali mnogobrojne Zagrepčane.

Ovim performansom glavni glumci filma “Svinjari”, koji u hrvatska kina stiže u ožujku ove godine, pokazali su kako će ovaj film zasigurno podignuti dosta prašine.

‘Svinjari’ u produkciji Interfilma i Fos filma te u distribuciji Blitza su crna turbofolk komedija, koja obrađuje fenomene medijskog senzacionalizma i konstantnog bombardiranja vijestima u kojem se i najozbiljnije, najbolnije teme trivijaliziraju. Prikazuje fenomen medijske manipulacije, masovne histerije, žeđi za slavom i kako će ljudi učiniti sve da zadrže svojih 15 minuta eksponiranosti. Najuvrnutiji hrvatski film ikad, kombinacija je humora Monty Pythona i South Parka za koje je karakteristična parodija, satira i crni humor.

Uvrnutu glumačku ekipu pored spomenutih glumaca čine još i Ana Maras Harmander, Marin Radman, Damir Poljičak i Nera Stipičević, dok je redatelj Ivan Livaković kojeg su brojni filmski kritičari nazvali enfant terrible hrvatske kinematografije.

Komentari