“Silk Road Festival” – najveći spektakl vrhunskih kineskih glazbenika u Puli

Rezervirajte 11. kolovoza 2017. godine za Pulsku arenu i Silk Road Festival jer vas očekuje pravi spektakl i vatromet orgazmičnih nota ponajboljih kineskih glazbenika

Haya band, svjetski poznati mongolski bend, Muye Wu, besprijekoran pijanist-virtuoz i Li Zhihui, najpoznatiji kineski new age glazbenik katapultirat će vas u osjetilni svemir strastvene mističnosti prožet inspirativnim duhovnim i tradicijsko-kulturološkim vrijednostima koja su iskušavali svi putnici na svilenom putu kojim su se prevozile najegzotičnije mirodije i najveće dragocjenosti između istoka i zapada. Upravo će vas ovo ljeto vrhunski kineski glazbenici energično i postojano dotaknuti najnježnijim svilenim dodirom satkanim od najegzotičnijih notnih ekspresija koje ćete naprosto morati upijati sa svim svojim osjetilima i sa svakom svojom porom.

Haya Band

Za Haya band, Tan Dun, dobitnik Grammya, svjetski poznati dirigent i kompozitor, kaže da se kroz njihovu glazbu tijelo osjeća kao zemlja, krv kao rijeka, a oči kao nebo. Ovaj najpoznatiji i često nagrađivan mongolski band spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom. Već s prvim notama Haya band vas opija s istinskom ljepotom glazbenog opusa kojeg u svakom taktu prožima mongolska tradicija, energična slatkoća i mističnost zvukova tradicionalnih instrumenata.

Virtuoznim plesom na klaviru i pod maskom ozbiljnije glazbene interpretacije očarat će vas Muye Wu, trideset jednogodišnji pijanist iz Kine, svojedobno čudo od djeteta, koji je sa svega pet godina održao svoj prvi javni nastup. Njegove veličanstvene glazbene izvedbe prožete su decentnošću, romantičnom ekspresijom nabijenom emocijama i strašću te vas naprosto vode iz kaosa u raj, kako ističe i francuski Le Monde. Ovaj istinski glazbeni velemajstor svoje je vještine usavršavao na Visokom nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Parizu te na Pariškom konzervatoriju. Uopće nas ne čudi da je ovaj mladi pijanist postao i idol nacije koji na svoj autentičan način povezuje klasiku i tradicionalnu kinesku kulturu u svom opusu.

Muye Wu

Neovisno jeste li bili u Kini ili ne, Li Zhihui s timom, će vas zasigurno povesti na jedinstveno, mistikom prožeto, kulturološko i duhovno putovanje inspirativnim kineskim krajolikom. Spektakularan spoj temperamentnih istočnjačkih tradicionalnih gudačkih i drvenih puhačkih glazbala, uz lagane i tople note elektroničkih elemenata zapada generirat će savršen osjet sklada moderne i klasične kineske glazbe prožete drevnim, mudrim znanjima humanističke Kine. Ovaj jedinstven new age glazbenik dolazi u pratnji sa svojih osam vrhunskih glazbenih instrumentalista na bubnjevima, perkusijama, basu, gitari, glavnoj violini, puhačkim instrumentima, kineskoj citri i s vokalom.

Li Zhihui show

Ne propušta se ovo ljeto dragocjen spoj antičke pulske krasotice, vrhunskih glazbenih majstora, drevne kineske mistike, zvjezdanog, hrvatskog neba i miomirisnog morskog zraka prožetog s najslasnijom tajanstvenošću ljetne noći. Na www.croatiameetschina.com i Facebook stranici Croatia Meets China potražite sve informacije o Silk Road China Music Festivalu i vrhunskim kineskim glazbenicima.

 

Komentari