Što je to tako važno za zdravlje?

U Zagrebu je predstavljen novi kozmetički brend Sanex koji je predan očuvanju zdravlja kože, najvećeg i najvažnijeg organa

Koža je najveći tjelesni organ, a glavna joj je funkcija zaštititi tijelo od oštećenja. Kako pravilno njegovati i štititi kožu bila je glavna tema današnjeg predstavljanja kozmetičkog brenda Sanex u kojem su sudjelovale dr. med. spec. dermatovenerolog Klaudija Šebetić, pjevačica Lana Jurčević, Iris Androšević Pinjuh i Mario Valentić.

Svjetski napredak u istraživanju kože proširio je znanja o koristima i važnosti higijene kože. To je omogućilo Sanexu da ponudi formule koje podržavaju prirodni zaštitni sloj kože i štite ga. Koža je prirodni zaštitni omotač koji nas štiti od štetnih vanjskih utjecaja, infekcija i oštećenja pa je doktorica Klaudija Šebetić istaknula važnost odabira kvalitetnih proizvoda za tuširanje kao i dezodoransa: “Postoji uvriježeno mišljenje kako je tuširanje zdravo, jer održava našu higijenu, pruža nam osjećaj svježine i čini kožu čistom. Ljudi su skloni misliti ako se češće tuširaju, kako će biti zdraviji i čišći. No, to je zabluda jer prečesto tuširanje, uz korištenje neadekvatnih proizvoda za tuširanje, može negativno utjecati na kožu. Zato je važno koristiti gel za tuširanje koji štiti i vlaži kožu te održava njezin prirodni pH. Znojenje je sasvim prirodna pojava, zahvaljujući kojoj se koža ‘hladi’ pa čak i kada biramo dezodorans, trebamo misliti na zdravlje kože. To znači da dezodorans mora podržavati prirodni zaštitni sloj kože, čuvati prirodnu bakterijsku floru i održavati pH ravnotežu”.

Na predstavljanju Sanex proizvoda predstavljen je gel za tuširanje Sanex Dermo Protector koji sadrži jedinstvenu kombinaciju sastojaka za zaštitu kože pod nazivom DermoActive 3 Complex. Upravo zahvaljujući spomenutoj formuli, Sanex Dermo Protector štiti kožu, dubinski je vlaži te održava njenu prirodnu pH vrijednost.

Također, predstavljen je Sanexov asortiman antiperspiranata koji ne sadrže parabene i alkohol, dermatološki su ispitani i nude cjelodnevnu zaštitu istodobno štiteći kožu. Oni uključuju tehnologiju BioResponse, koja je visoko učinkovita protiv neugodnih mirisa i vlage, a čuva prirodnu pH vrijednost i bakterijsku ravnotežu kože.

Sanex gelovi za tuširanje i dezodoransi mogu se pronaći u svim maloprodajnim trgovinama po preporučenim maloprodajnim cijenama od 18,90 kn za gelove i od 22,90 kn za dezodoranse.

***

O Sanexu

Sanex je predan očuvanju zdravlja kože pomoću proizvoda koji najbolje ispunjavaju tu svrhu u našim svakodnevnim higijenskim navikama. Sanex, koji se od konkurencije izdvaja po tome što težište svoje ponude stavlja na zdravlje kože i predan je stalnoj inovativnosti, vjeruje sljedeće:

– Svatko zaslužuje zdravu kožu i mi ćemo to osigurati našim učinkovitim proizvodima.

– Bolje je spriječiti nego liječiti. Dobro zdravlje počinje inicijativnim stavom, a najbolji je način za postizanje zdravlja kože je da svaki dan učinimo nešto za nju.

– Bolje je jednostavno. Sanex se usredotočuje na stvarno stanje kože. Naše formule podupiru prirodne procese na koži i sve su dermatološki ispitane. Proaktivno smanjujemo upotrebu nepotrebnih kemijskih sastojaka kako bismo dobili formulacije koje su najbolje za kožu.

Dodatne informacije o Sanex proizvodima:

Novi Sanex Dermo Protector

Sanex aktivno pomaže koži da održi svoje prirodne funkcije pomoću jedinstvene tehnologije koja štiti prirodni zaštitni sloj kože: Dermo Active 3 Complex.

Novi Sanex gelovi za tuširanje sadrže DermoActive 3 Complex, kombinaciju sastojaka koji štite zdravlje kože na tri bitna načina:
1. Zaštita: koža je zaštićena kad se njezina pH vrijednost održava na prirodnoj razini, što je oko 4,7. To pomaže u održavanju zdrave ravnoteže bakterija koje žive na koži. Svi gelovi za tuširanje Sanex DermoActive 3 sadrže sastojke kao što su cink i kaprilil-glikol koji pomažu u zaštiti prirodnog zaštitnog sloja kože.

2. Dubinsko ovlaživanje: svi gelovi za tuširanje Sanex DermoActive 3 uključuju kombinaciju sredstava za ovlaživanje koja su slična prirodnim faktorima vlaženja (NMF) poput glicerina i mliječne kiseline. Namjena im je da smanje isušivanje i održe prirodnu ravnotežu vlažnosti kože.

3. pH ravnoteža: koža mora održavati prirodnu pH vrijednost oko 4,7 da bi se spriječio gubitak vlažnosti i održalo zdravlje. Svi gelovi za tuširanje DermoActive 3 imaju nisku pH vrijednost, što pomaže koži da nakon tuširanja vrati svoju prirodnu pH vrijednost i ostane zaštićena dulje vrijeme.

Antiperspiranti Sanex

Sanex mijenja stav prema dezodoransima nudeći novi niz antipersiparanata koji su dermatološki ispitani i nude cjelodnevnu zaštitu istodobno štiteći prirodnu pH vrijednost i bakterijsku floru kože. Većina antiperspiranata osigurava osjećaj svježine, a Sanex osigurava i osjećaj svježine i zdravlje kože.

Novi antiperspiranti Sanex uključuju tehnologiju BioResponse, koja je visoko učinkovita protiv neugodnih mirisa i vlage, a čuva prirodnu pH vrijednost i bakterijsku ravnotežu kože.

Antiperspiranti Sanex pružaju sljedeće prednosti:

1. Učinkovito štite od neugodnih tjelesnih mirisa i znoja.
2. Štite ravnotežu prirodne bakterijske flore. Aluminijeve soli imaju kiseli pH koji pomaže da se zaštitni kiseli omotač kože održi zdravim. Imaju antibakterijski učinak koji pomaže u suzbijanju neugodnih mirisa i znojenja.
3. Održavaju kožu zdravom pomoću formule koja sadrži glicerin i ulja kojima se koža ovlažuje i čuva od nadražujućeg učinka aluminijevih soli, trenja i depilacije.
4. Osiguravaju zaštitu kože od naseljavanja patogenih mikroorganizama.

Rezultat je čista i zdrava koža svježeg mirisa nakon svakodnevne higijenske rutine.

Foto: Press

Komentari