Turistička Zajednica općine Tkon drugu godinu zaredom osvojila ‘Zlatnu MasterCard® Statuu’

Osvajanjem prvog mjesta, Turistička zajednica općine Tkon opravdala je prošlogodišnju pobjedu priredivši još bolji i atraktivniji popratni program 'MasterCard Brod knjižare – Brod kulture'

Turistička zajednica Općine Tkon osvojila je ‘Zlatnu MasterCard Statuu’ za poseban doprinos kulturnom turizmu u sklopu ovogodišnje kulturno-turističke manifestacije ‘MasterCard Brod knjižara – Brod kulture’ koja joj je dodijeljena u petak, 9. listopada u Tkonu na otoku Pašmanu.

Velika pozlaćena statua pripala je Turističkoj zajednici općine Tkon u konkurenciji 14 turističkih zajednica jer je predstavila najbolji program svoje lokalne i autohtone kulture prilikom posjete ‘MasterCard Brod knjižare – Brod kulture’.

Na svečanosti koju su upriličili domaćini – Turistička zajednica Tkona i Općina Tkon, uz bogati kulturno-umjetnički program, dodijeljena su i posebna priznanja: za 2. mjesto, Turističkoj zajednici Svetog Filipa i Jakova, trostrukoj pobjednici i trajnoj vlasnici ‘Zlatne MasterCard Statue’, te za 3. mjesto, Turističkoj zajednici Raba koja je također trostruki pobjednik i trajni vlasnik ‘Zlatne MasterCard Statue’.

Zlatnu MasterCard statuu je načelniku Općine Tkon uručio Igor Gerenčer, organizator manifestacije, uz prigodne riječi: “Manifestacija ‘Master Card Brod knjižara – Brod kulture’ svoju misiju obogaćivanja kulturne i turističke ponude Jadrana ispunjava upravo u zajedništvu s Turističkim zajednicama. Izuzetno nam je drago što naše napore, u kojima nastojimo dovesti knjige, pisce, kazališta i edukativne programe u mjesta gdje nema knjižara, knjižnica i kazališta, cijene i naši suorganizatori, Turističke zajednice, koje svojim dodatnim programima ponudu Broda kulture čine bogatijom i zanimljivijom za posjetitelje. Turistička zajednica Tkona, opravdala je prošlogodišnju pobjedu i drago nam je što su ponovo pobijedili u visokoj konkurenciji 14 turističkih zajednica mjesta u koje smo uplovili ovog ljeta.”

Načelnik Općine Tkon, Goran Mušćet, tom je prigodom zahvalio riječima: “Jako smo sretni i počašćeni što smo, u vrlo jakoj konkurenciji, izabrani za najboljeg suorganizatora ovog jedinstvenog kulturno-turističkog projekta. Drugu godinu za redom, MasterCard Brod knjižara – Brod kulture svojom je šarolikom i zanimljivom posadom pisaca, glumaca i izvođača, uplovio u Tkonsku luku kako bi, zajedno s nama, upriličio sadržajan i zanimljiv program za sve turiste i stanovnike otoka Pašmana. Ovu nagradu doživljavamo kao javno priznanje svima koji su sudjelovali u organizaciji i prezentaciji bogate tradicije otoka Pašmana – izlagačima na Sajmu otočnih proizvoda, folklornim udrugama, mažoretkinjama, dječjem zboru, puhačkom orkestru i mještanima koji su sudionike i goste počastili hranom i pićem. Zahvaljujem gospodinu Igoru Gerenčeru i glavnom sponzoru MasterCard Europe što su nas uključili program Broda kulture.”

Turističkoj zajednici općine Tkon ovom je prigodom čestitala i Sanja Žigić, MasterCard Coutry Manager za Hrvatsku: “Htjela bih zahvaliti Turističkoj zajednici općine Tkon što je i ove godine toplo dočekala ‘MasterCard Brod knjižaru – Brod kulture’ te zanimljivim nastupima zborova, mažoretkinja, puhačkog orkestra i kulturnih udruga upotpunila program ove manifestacije. Ponosni smo što kroz ovaj projekt doprinosimo razvitku kulture i što na ovaj način, posjetom Broda kulture mjestima na Jadranu, promoviramo pisanu riječ koja postaje dostupna svima. Zahvaljujem svima koji su poduprijeli ovaj projekt“.

Pozivamo Vas na sljedeću turneju manifestacije ‘MasterCard Brod knjižara – Brod kulture’ koja će se održati od 23. srpnja do 6. kolovoza 2016. godine, kada ćemo zajedno proslaviti 10. godina plovidbe uz bogat kulturni i zabavni program.

###
MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, svjetska je platna i tehnološka kompanija. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupnja, putovanja, poslovanje i rukovođenje financijama – jednostavnijim, sigurnijim i učinkovitijim za sve. Pratite nas preko Twittera @MasterCardNews pridružite se razgovoru na našem blogu Cashless Pioneers Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

Komentari