Klikom do svoje srodne duše

Traženje i upoznavanje potencijalnih (životnih) partnera preko internetskih društvenih mreža postalo je posve uobićajena pojava, čak i trend. O tome svjedoči i podatak prema kojem se u zapadnim zemljama svaki treći par upoznao upravo na taj način

Tražiti partnera preko interneta danas je uobičajena pojava i svojevrsni trend. Uspjeh online datinga na visokom je drugome mjestu, odmah nakon upoznavanja partnera preko prijatelja. Na njegovu popularnost ukazuje podatak kako se u zapadnim zemljama svaki treći par upoznao upravo online. Istraživanje koje je napravio američki internetski portal eHarmony pokazalo je kako se u zadnjih sedam godina 35 posto Amerikanaca upoznalo preko interneta, a od toga ih se 20.000 vjenčalo. Ono što je zanimljivo kod ove studije jest to da je stopa razvoda kod parova koji su se upoznali online za dva posto niža od one kod parova koji su se upoznali na drukciji način.

Opuštenija komunikacija

Online upoznavanje odmah pruža mogućnost pronalaska partnera sa zajedničkim interesima, a komunikacija je opuštenija nego na sastancima uživo.

Znate li dobro složiti svoj profil?

Postaviti profi l koji će privući potencijalnog partnera nije jednostavan zadatak. Velika su iskušenja da malo zamaskiramo svoje stvarne karakteristike i da oduzmemo ili pak nadodamo tamo gdje treba. Tako je istraživanje britanske tvrtke Skout pokazalo kako velik broj žena objavljuje fotografi je na kojima imaju puno make-upa i na kojima su im usne napućene, a upravo takvi selfieji odbijaju muškarce. Studija je pokazala da pripadnike jačeg spola privlače spontane fotografije snimljene u prirodni ili s kućnim ljubimcima. Stručnjaci kažu da nije dobro ni stavljati fotografiju na kojoj je glava u krupnom planu, a da je nasmijano lice snimljeno s malo udaljenije točke odličan izbor. Najbolji dan za traženje partnera je srijeda, jer je to sredina tjedna i bliži se vikend – odnosno mogućnost da ćete tu osobu i upoznati u stvarnosti. Vlastiti opis također je važan, a riječi koje najbolje prolaze kod muškaraca su ‘iskrena’, ‘spontana’ i ‘sportski tip’, dok žene najčešće traže da njihovi potencijalni partneri budu ‘spontani’, ‘duhoviti’ i ‘ambiciozni’.

Tekst: Sandra Babić/Lisa
Foto: Profimedia

Komentari