Trikovi za povoljniju kupnju

Koliko ste puta pročitali da je mudro napraviti listu za kupnju i da nije poželjno kupovati stihijski? Vjerovali ili ne, ali takvim načinom možete znatno uštedjeti i dodatno ‘spasiti’ kućni budžet

Pripremite se za trgovinu

Sastavite listu namirnica koje trebate kupiti i, kada odete u trgovinu, držite se napisanog. Čak i ako ‘naletite’ na neku dobru akciju, ako taj artikl nije na vašem popisu, znači da vam nije potreban.

Uvedite veliku kupnju

Svi ekonomski stručnjaci savjetuju kako je najbolje jednom mjesečno obaviti veliku kupnju u nekom većem supermarketu. To uključuje namirnice poput ulja, brašna, šećera, deterdženta i drugih potrepština koje nam traju tijekom duljeg razdoblja. Namirnice koje često i u velikoj količini koristite kupujte u velikim pakiranjima jer su ona jeftinija. No svježe voće i povrće kupujte jednom tjedno na tržnici.

U kupnju bez djece i nikada – gladni!

Sigurno ste se nebrojeno puta uvjerili kako je svaki odlazak u kupnju s djecom veliki ‘izazov’ za vaš novčanik. Djeca su svakoga u stanju nagovoriti na kupnju nepotrebnih namirnica, posebno slatkiša. Isto tako, u kupnju nikada ne idite gladni jer ćete kupiti hrpu proizvoda koji vam ne trebaju.

Kupujte trgovačke marke

Kad su u pitanju namirnice poput brašna, šećera, tjestenine ili riže, svakako kupujte one robnih marki. Razlika u kvaliteti je minimalna, a ušteda znatna. Pratite li akcije u supermarketima, i na taj način možete znatno uštedjeti. Ako je na akciji neka namirnica koja ima dugi rok trajanja, odmah kupite veću količinu.

Jedite manje mesa

Meso je redovito najskuplja namirnica, a smanjenjem mesnih obroka ne samo da ćete uštedjeti nego i učiniti dobro za svoje zdravlje.

Višak zaledite…

Svaki višak hrane spremite u hladnjak. Zatim na vrata zalijepite papir na koji ćete upisivati koji se ostaci nalaze unutra kako ne biste na njih zaboravili i planirajte ih dodati u sljedećim obrocima.

Možete i bez brze hrane!

Za nutritivnu vrijednost koju unosite brzom hranom cijena koju plaćate vrlo visoka. Birajte samo zdravo!

Komentari