U 5 koraka smanjite stres i poboljšajte opće stanje organizma

Svaki dan odvojite trenutak za sebe

Hektičan raspored, brojne privatne i poslovne obaveze dio su naše svakodnevice. Ponekad već od jutra zbog užurbanog ritma navlačimo na sebe stres i loše raspoloženje. Kako bi to izbjegli važno je svaki dan odvojiti trenutak samo za sebe. Upravo taj trenutak potaknuo je magistru primijenjene psihologije i međunarodno priznatu stručnjakinju za borbu protiv stresa, Paulu Davis-Laack, za osmišljavanje programa kojim je u samo 5 koraka moguće smanjiti stres i poboljšati opće stanje organizma.

1. KORAK: STOP – kada ste pod stresom, usredotočite se na sebe
Stop (zastanite) – Take a breath (udahnite) – Observe (promatrajte na koji način doživljavate situaciju u kojoj se nalazite i kako reagira vaše tijelo) – Proceed (nastavite)

2. KORAK: Osmislite osnažujuće rituale koristeći frazu “ako…tada”
Uvedite pozitivne navike koje ćete automatski obavljati. Primjerice, ako je danas ponedjeljak, idem na fitness. Ako je 15 sati, popit ću šalicu zelenog čaja.

3. KORAK: Uživajte u pozitivnim emocijama
Iskoristite stanku na poslu i uživajte razmišljajući o šetnji plažom, toploj kupki ili očaravajućem mirisu vašeg omiljenog proizvoda za njegu tijela.

4. KORAK: Mislite na sebe
Provedite neko vrijeme sami i stavite sebe na prvo mjesto popisa stvari koje morate obaviti. Svaki dan odvojite vrijeme kako biste u miru uredili nokte ili odrijemali.

5. KORAK: Osvijestite važnost dodira
Dodir odlično djeluje na ublažavanje stresa uslijed otpuštanja oksitocina, hormona koji potiče relaksaciju, povjerenje i suosjećanje. Zagrlite članove obitelji i prijatelje, podijelite snagu dodira s vama dragim ljudima.

Nakon što ste odvojili vrijeme za sebe i usvojili ovih 5 koraka posvetite trenutak i svojoj koži koja je vaš najveći organ i preko koje upijate vanjske podražaje. Njegujuće Nivea mlijeko za tijelo s neodoljivim mirisom i njegujućim bademovim uljem nježno će nahraniti vašu kožu i pružiti joj prijeko potrebnu hidrataciju. Zahvaljujući umirujućim svojstvima i vitaminu E vaša koža će biti vidljivo glatka i meka, kao stvorena za dodire. Opustite svoje tijelo i um i uživajte u svakom danu!

NIVEA

Komentari