Bogat kulturni život obilježio je vikend

Dok je na Sceni Amadeo u organizaciji Rotary cluba Zagreb Kaptol održan humanitarni koncert za akciju 'Korak u život', na kojem su nastupili Arsen Dedić i Gabi Novak, na filmskom festivalu u Karlovym Varyma prikazan je film 'Ti mene nosiš' Ivone Juke

U subotu 4. srpnja u organizaciji Rotary cluba Zagreb Kaptol na Sceni Amadeo održan je humanitarni koncert za akciju ‘Korak u život’. Ove godine ‘domaćini’ koncerta bili su vrhunski glazbeni umjetnici Gabi Novak i Arsen Dedić te njihovi gosti Lea Dekleva i maestro Branko Bulić Bula koji su rasprodali scenu Amadeo i svojim glazbenim nastupom oduševili sve prisutne.

Arsen i Lea Dekleva
Arsen Dedić i Lea Dekleva
Gabi Novak
Gabi Novak

Posebnost ovogodišnjeg koncerta bila je činjenica da je svaki kupac ulaznice za koncert na dar dobio grafiku vrsnog hrvatskog likovnog umjetnika Vatroslava Kuliša, čija je izložba ‘Životinjsko carstvo’ od 02. srpnja postavljena u sklopu programa Scene Amadeo.

izložba 'Životinjsko carstvo'
izložba ‘Životinjsko carstvo’

##

Van granica Lijepe naše na filmskom festivalu u Karlovym Varyma (traje od 3. do 11. srpnja), održana je europska premijera filma ‘Ti mene nosiš’ Ivone Juke. Nakon izrazito pozitivnih kritika u Hrvatskoj, film je privukao veliku pažnju svih posjetitelja festivala, a sve tri projekcije bile su ispunjene do posljednjeg mjesta.

Film ‘Ti mene nosiš’ u Karlovym Varyma prikazan je u sklopu programa ‘East of the West’, u kojem se imaju priliku predstaviti mlađi autori sa svojim prvim i drugim filmom. Film su na najbolji mogući način predstavili redateljica Ivona Juka, producentica Anita Juka, pridruženi producent Damir Markovina te glumci Vojislav Brajović i Lana Barić.

Vojislav Brajović, Ivona Juka, Lana Barić i Damir Markovina
Vojislav Brajović, Ivona Juka, Lana Barić i Damir Markovina

Od velikih glumačkih zvijezda u Karlovym Varyma viđeni su Richard Gere, koji je dobio nagradu za doprinos filmskoj umjetnosti, dok su najveću pomamu obožavatelja i obožavateljica izazvali Harvey Keitel i zvijezda filmskog hita ’50 nijansi sive’ James Dornan.

 

Komentari