Knjige za zatvorenike i prilika da ‘okrenu novi list’

Kako bi zatvorenici u zatvoru u Zagrebu imali priliku 'okrenuti novi list', imali su priliku slušati motivacijsko predavanje dr.sc. Kenana Crnkića i Alis Marić

Motivacijskim predavanjem u Zatvoru u Zagrebu, dr. sc. Kenan Crnkić, najprodavaniji autor regionalnih bestselera o uspjehu i sreći, zajedno s Alis Marić, autoricom najčitanijeg hrvatskog bloga o knjigama Čitaj knjigu, započeli su ciklus motivacijskih predavanja pod nazivom ‘Okreni novi list’. Ovim predavanjem, ali i onima koji slijede, autorica najčitanijeg hrvatskog bloga i organizatorica ovog projekta Alis Marić nastoji istaknuti vrijednost i značenje knjiga s ciljem motiviranja zatvorenika da čitaju knjige te kontinuirano rade na izgradnji bolje verzije sebe. Zatvorenici su imali priliku otkriti tajne o životu, uspjehu i sreći od jednog od najpoznatijih autora knjiga o samopomoći s ovih prostora, dr. sc. Kenana Crnkića, koji je ovom prilikom predstavio hrvatsko izdanje knjige 7 tajni uspjeha koja se odnedavno može pronaći na policama knjižara diljem Hrvatske.

dr. sc. Kenan Crnkić i Alis Marić

Tajne i savjete o sreći, odgovore na pitanja kako je pronaći, postići i trajno zadržati u vlastitim životima te kako postati uspješan i ispunjen čovjek, zatvorenicima dr.sc. Crnkić otkrio svojim predavanjem naziva ‘Tvoj Novi Život’ koje sadržava niz motivacijskih i inspirativnih životnih priča.

Zatvorenici su, u opuštenoj atmosferi i uz mnogo pozitivne energije, imati priliku slušati poučne priče o životu i sreći te savjete o tome kako izgraditi najbolju verziju sebe. Kenan Crnkić se u svojem predavanju referirao na svoju veliku uspješnicu, knjigu ‘Pazi kojeg vuka hraniš’ te je naglasio važnost i vrijednost svakog dana odnosno 86 400 sekundi u kojima svatko može započeti novi, drugačiji i bolji život.

‘Kad dođu kod nas, većina zatvorenika je izgubljena i beživotna. Upravo ovakvim vrijednim predavanjima dajemo im priliku da se promjene i uspješno integriraju u društvo jednom kad izađu na slobodu. Do tada ovo je pravi način da grade i unapređuju sebe, samo treba doprijeti do njih i naći pravi način da ih se motivira’, rekao je upravitelj Zatvora u Zagrebu Damir Čumpek koji nije mogao sakriti oduševljenje ovim projektom.

Okreni novi list projekt je najpopularnijeg domaćeg bloga o knjigama Čitaj knjigu i njegove autorice Alis Marić, kojim je jedan od ciljeva redovno opskrbljivati zatvorske knjižnice novim naslovima tj. novim aktualnim knjigama, kao i organizirati knjiška druženja te motivacijska predavanja. Nakon dr. Crnkića, čijim će je predavanjem započeo ovaj hvalevrijedan projekt, seriju druženja sa zatvorenicima u Zatvoru u Zagrebu nastavit će Ingrid Divković, Bruno Šimleša, Ivana Plechinger, Lea Brezar i Lari Mari.

Komentari