Najveće regionalno okupljanje zaljubljenika u fitness i industriju ljepote

Održani su Dani ljepote i fitnessa na Zagrebačkom velesajmu

Od 11. do 13. ožujka u Zagrebu održan je međunarodni sajam DANI LJEPOTE I FITNESSA pod medijskim pokroviteljstvom časopisa Men’s Health i Lijepa&aktivna. Najveće regionalno okupljanje zaljubljenika u zdravi, fitness život i industriju ljepote, privuklo je više od 11.000 posjetitelja i 267 izlagača iz 23 zemlje.

Lana Jurčević
Reebok

Drugu godinu za redom uz beauty segement predstavljeno je i područje FITNESSA, koje je opetovano potvrdilo da je važnost ove industrije u našoj regiji sve veća i da je veliki broj onih koji brigu o zdravlju i kvalitetnom životu vide kao rezultat kvalitetne tjelesne aktivnosti.

Ana Matejak, Iva Šulentić, Tomislav Jurak
Reebok

Suorganizator projekta, Orlando Fitness Grupa, najprepoznatljiviji fitness brend u Hrvatskoj, osigurao je posjetiteljima fantastičan i bogat prateći program sajma, te 3 dana ispunjena vrhunskim predavanjima… 37 međunarodnih fitness prezentera i edukatora, 3 dvorane, 60 satova i radionica kojima su prisustvovali fitness treneri, osobni treneri, aerobik i Pilates instruktori, kineziterapeuti, fizioterapeuti, članovi fitness centara. Svi oni su obogatili svoje znanje i dobili nove ideje, kako bi naši građani bili sigurni baš svaki puta kada uđu u prostor za vježbanje i kako bi znali da njihovi treneri ne zaostaju za svjetskim trendovima i novim tehnologijama treninga.

dani ljepote i fitnessa,velesajamOrlando

Highlight EXPO zone – JUST LIKE A KEVIN SPACEY…

Dani Fitnessa su imali i svoju premijeru: predstavljen je WaterRower – veslački ergometar jedinstvenog dizajna i forme. Riječ je o trenažeru na kojoj poznati američki glumac Kevin Spacey redovno vježba u popularnoj TV seriji House of Cards. WaterRower oduševljava svojim dizajnom, te sustavom opterećenja baziranog na «potiskivanju» vode… Tijekom uporabe, WaterRower, zbog kretanja vode, stvara «romantičan» zvuk identičan zvuku prolaska pravog vesla kroz vodu, a kada nije u uporabi ostavlja dojam jedinstveno oblikovanog dizajnerskog «komada» pokućstva. «WaterRower označava revoluciju u poimanju fitnessa – bez obzira hoće li svoje mjesto pronaći u fitness centru, unutar nečijeg dnevnog boravka ili u sklopu vrhunski uređene hotelske sobe ili apartmana, svog korisnika će ostaviti bez daha: dizajnom, zvukom, funkcionalnosti, ali i u doslovnom smislu te riječi, tijekom same uporabe, odnosno treninga» pojasnio je manager prodaje tvrtke Star Fitness, distributera WaterRowera za Hrvatsku.

Bogatstvo fitnessa na potpuno besplatni način

Vježbati potpuno besplatno, vježbati na otvorenom, vježbati na način na koji to radi gotovo trećina svjetske populacije: na ulici, u parku, na klupi, rasvjetnom stupu ili SW poligonu. Street Workout je najrašireniji pokret vježbanja na svijetu, a svoju snagu i popularnost pokazao je na Danima ljepote i fitnessa gdje je održano Otvoreno Street Workout prvenstvo Hrvatske. Ne manje zanimljivo i atraktivno je bilo i na centralnoj pozornici gdje su se svoje usluge, vještine i znanja predstavili brojni fitness i rekreacijski klubovi, plesni centri i udruge. Posebno se istaknuo veličanstveni nastup Ane Čudić iz Zadra, koja je sve posjetitelje oduševila svojim nastupom na POLE DANCE ŠIPKI.

“Usmjeravanje građana k prirodi, kretanju i vježbanju, zdravoj prehrani, aktivnosti su koje postaju dio nacionalnih strategija i zauzimaju sve važnije mjesto u gospodarstvu. Potrebno je snažno i kvalitetno djelovanje zajednice usmjereno na aktivnosti koje će dovesti do uključivanja velikog broja pojedinaca i institucija u promociju svih inih aktivnosti”, poručio je Orlanda Lopac, direktor Orlando Fitness Grupe.

Predstavljeni kvalitetni edukativni programi za salone

Dani ljepote i fitnessa

Na Sajmu su nastupili brojni stručni predavači predstavivši programe za unapređenje poslovanja salona iz frizerske i kozmetičke branše. Primjerice, SVIM tim upoznao je posjetitelje s jedinstvenim projektom na tržištu BIZFRIZ – za poslovnu edukaciju vlasnika salona za uljepšavanje. “Prvi cilj projekta BIZFRIZ je podići nivo struke u beauty industriji na viši nivo te svijest samih vlasnika salona koliko je poslovna edukacija, uz stručnu, važna za uspješno poslovanje”, pojasnila je Sanja Varlaj iz SVIM tima, dodavši kako je prvi korak za svakog vlasnika salona za bolje i uspješnije poslovanje upravo izrada ‘sistematskog pregleda salona’ na temelju analize tržišta.

dani ljepote i fitnessa,velesajam
dani ljepote i fitnessa,velesajam

Na održanim Danima ljepote i fitnessa brojni su posjetitelji doznali sve novosti o najnovijim trendovima u industriji ljepote te po povoljnim cijenama obavili mnogobrojne kozmetičke tretmane, kupili kvalitetnu dekorativnu i preparativnu kozmetiku te dobili besplatne savjete beauty i fitness stručnjaka. A predah su potražili u lounge zoni časopisa Men’s Health i Lijepa&aktivna te se informirali o trendovima i savjetima iz svijeta fitnessa, zdravlja i ljepote.

dani ljepote i fitnessa

Preporučujemo

Komentari