Novi StoryGourmet jedva su dočekali članovi bendova Pavel i Vatra

U prodaji je drugi broj StoryGourmeta, na 212 stranica na kojima možete pronaći brojne zanimljive teme iz područja kulinarstva

U Splitu je održana promocija drugog broja časopisa StoryGourmet. U restoranu Bokeria okupila su se najvažnija imena hrvatske gastroscene kao i brojni zaljubljenici u kulinarstvo. Drugi broj novog tromjesečnika iz grupe Story časopisa, StoryGourmet, tako su s veseljem i ponosom među prvima prolistali upravo najveći hrvatski chefovi koji čine jedinstven i moćan StoryGourmet tim: Andrej Barbieri, David Skoko, Marin Medak i Mate Janković. Među uzvanicima koji su s oduševljenjem kušali delicije StoryGourmeta & Bokerie bili su glazbenici Stjepan Hauser i Jelena Rozga, Joško i Ana Čagalj, grupa Pavel, Ivan Dečak, glumica Marina Fernandez i brojni drugi.

Uzvanici na svečanoj promociji novog i jedinstvenog magazina posvećenog kulinarstvu uživali su u biranim i slasnim zalogajima te mirisnim kapljicama restorana Bokeria, a svi su imali priliku iz prve ruke doznati kako su se chefovi snašli u, za njih posve novim ulogama – onim novinara i kreatora sadržaja. Upravo njihov angažman čini StoryGourmet relevantnim, te pruža najcjelovitiji prikaz gastroscene, od uzgoja do tanjura.

Uzvanici promocije StoryGourmeta kušali su vrsna jela pripremljena u aranžmanu popularnog splitskog restorana Bokeria kroz devet jela u slijedu – mini fish burger, brudet bread bowl, Bomboline – pržene kuglice od pršuta u hrskavoj korici badema i ružmarina, Gazpachov rodak Salmorejo (hladna svježa juha od rajčica s maslinovim uljem, acetom, pršutom i kuhanim jajem, đirada po Kapelungama (kavijar od crvene morske trave, sirovi škamp, kavijar od crne morske trave, ikra morskog ježa, sirova tuna), janjeće kroketi u umaku od paškog sira, Podušene lignjice, Bokeria ‘na fete’ open bar (Mortadella di Bologna, Parmigiano Reggiano) te soparnik sa skutom, medom i porilukom.

Uz more, delicije i vino uzvanici su prokomentirali i teme proljetnog broja StoryGourmet, koji osim svježine proljetnih jela i inspiracije na 212 stranica donosi i zvjezdani intervju s Massimom Botturom, najboljim europskim chefom i vlasnikom restorana s tri Michelinove zvjezdice. Za novi broj StoryGourmeta naš chef Andrej Barbieri u Modeni je razgovarao s najboljim europskim chefom koji mu je otkrio sve o svom procesu stvaranja i trnovitom putu do uspjeha ovjenčanog trima Michelinovim zvjezdicama u restoranu Osteria Francescana.

Vinar i ugostitelj, vlasnik boutique hotela Boškinac, jedan je od rijetkih istinskih ambasadora svoga kraja, a u intervjuu za novi StoryGourmet progovara o svojoj ulozi u razvoju turizma na Pagu, prisjeća se svojih početaka te otkriva koliko je zahtjevno voditi obiteljski posao. Naš chef Mate Janković proveo je jedan dan na Pagu, najvećim dijelom u kuhinji restorana hotela Boškinac gdje mu je vlasnik Boris Šuljić premijerno elaborirao i dao na degustaciju svoj novi meni. Potom su iz kuhinje prešli u vinski podrum i do dugo u noć razgovarali. Po završetku razgovora Boris je nekoliko puta ponovio da mu je Mate postavljao teška pitanja. Koja su to teška pitanja i kako to izgleda kad dvojica dugogodišnjih prijatelja po prvi put razgovaraju za medije, otkrijte u novom broju magazina StoryGourmet koji je u prodaji od 9. ožujka te osim ovog jedinstvenog intervjua donosi i bogatu reportažu iz Boškinca, prve fotografije proljetnog menija i step by step recept za jedno od njih.

Trojac kultnoga splitskog benda TBF, pokazao je u novom broju StoryGourmeta kako se snalazi u kuhinji. Na meniju su se našli riblji specijaliteti, rižoto te fritule, jela koja, kako kažu, i inače redovito pripremaju kod kuće.

Na 212 stranica StoryGourmeta potražite i ostale zanimljive teme kulinarstva koje ga uistinu čine najslasnijim i najbogatijim štivom na domaćem tržištu – zaključili su svi na splitskoj promociji drugog broja časopisa StoryGourmet.

Komentari