Predstavljene prve scene mjuzikla ‘Pacijenti’ tria Huljić-Gavran-Barberić

Prve scene iz iščekivanog mjuzikla 'Pacijenti' pod vodstvom trojca Huljić-Gavran-Barberić prikazane su sinoć u Maloj dvorani Lisinski. Premijerno je predstavljen i ansambl mjuzikla koji predvode: Hana Hegedušić i Damir Kedžo

Iako će premijerno biti prikazan na jesen, za medije i uzvanike sinoć su prikazane prve scene mjuzikla ‘Pacijenti’, za koji je libreto napisao Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić.

Najprevođeniji i najizvođeniji suvremeni kazališni pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran te najplodniji i najuspješniji autor koji se jedini može pohvaliti s prvim mjestom na Billboardovoj ljestvici – Tonči Huljić, udružili su kreativne snage te iznjedrili originalni mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje. ‘U umjetnosti postoji jedna posebna grana, a to je mjuzikl gdje se traži potpuna sinergija pjevanja, plesanja, glume… Jako me uzbuđuje što je kreativnost u prvom planu i samo je nebo granica, što je razlika od recimo pisanja pjesama koje radim za pojedine izvođače, koje su u principu matematički izračunate. Ovdje sam se odlučio baviti muzikom na način da mi bude ‘lipo’!’, rekao je na predstavljanju autor glazbe Tonči Huljić.

Autor libreta, Miro Gavran, složio se kako je mjuzikl potpuno nešto drugačije od svega što je do sada radio: ‘Nakon brojnih drama i komedija na kojima sam u proteklih 30-ak godina radio, iskorak u mjuzikl za mene je bio istinsko osvježenje. Napraviti dobar mjuzikl bitno je složeniji posao, nego napraviti verbalnu predstavu ili čak film. S velikim zadovoljstvom surađujem na ovom projektu s Tončijem Huljićem, nakon što nam se pridružio Igor Barberić unio je svoju kreativnost i svježinu.’

Upravo se Igor Barberić, inače jedan od najzaslužnijih za razvoj mjuzikla u Hrvatskoj, uhvatio redateljske palice i koreografije: ‘Jako me veseli što autorski mjuzikl postavljamo od početka, za razliku od kupljenih mjuzikala s licencom. Ovdje kreativnost dolazi maksimalno do izražaja, kako kod mene kao redatelja tako i kod autora i izvođača.’

Neke od songova, za koje je tekstove napisala Vjekoslava Huljić, imalo se prigodu čuti sinoć, i to u izvedbi Hane Hegedušić koja je otpjevala ‘Samoća prirodno je stanje’, te song ‘Fifty-Fifty’ u izvedbi Damira Kedže. Da će mjuzikl iznjedriti i brojne hitove dokazala je već najavna pjesma mjuzikla ‘Srce za vodiča’ koju izvode Petar Grašo i Hana Huljić, a koja već tjednima osvaja vrhove top ljestvica slušanosti. Sinoć je najavljen i novi singl ‘Ima nešto u tome’ kojeg su otpjevali Doris Dragović i Jacques Houdek.

O mjuziklu ‘Pacijenti’:

Doktor Lovro radi u ludni… psihijatrijskoj klinici. I on zna kako izliječiti pacijente – glazbom! Valentina je glazbenica koja je ostavila surovi svijet show-businessa i pobjegla na osamljeni otok.
Ali dan kada Valentinin bivši beskrupulozni menadžer Robert dođe u kliniku i s ravnateljem Petrom sklopi “luđački” profitabilan poslovni dogovor, sudbina će spojiti Valentinu i doktora Lovru. A dok njih dvoje glazbom naivno krene pomagati šarolikom društvu pacijenata klinike, Robert će uz svoje mutne planove zadovoljno trljati ruke.

Hoće li pobijediti glazba ili tamna strana show-businessa, pokazat će spektakl Pacijenti.

Ansambl mjuzikla ‘Pacijenti’:

Hana Hegedušić (VALENTINA), Damir Kedžo (ROBERT), Damir Poljičak (PETAR), Elena Brumini (MANDA), Vesna Ravenšćak (NEDA), Zrinka Kušević (IVA), Jassna Luna Jozic (IRMA), Sanja Crljen ( ENA), Matija Škvorc (TONI), Hrvoje Foretić (LOVRO), Fabijan Pavao Medvešek (IGOR).

Ostatak ansambla: Vedran Roljić, Stjepan Lach, Nikša Ovčina, Davor Lovrinić, Matej Mudrovčić, Bruna Oberan, Aleta Arbanas, Doris Teur, Manuela Svorcan, Gordana Marković.

Pacijenti – Pravo je vrijeme da čovjek poludi!

Komentari