Promocija hrvatskog izdanja knjige ‘Kako biti Parižanka u svakoj prilici’

Sinoćnju promociju u Hotelu Palace nisu propustili ni brojne poznate dame koje su se uvjerile da ne moraju biti Francuskinje da bi bile Parižanke

Sinoć je u Zagrebu održana promocija svjetskog bestsellera ‘Kako biti Parižanka u svakoj prilici’, koja je zahvaljujući izdavačkoj kući Znanje napokon dobila hrvatsku inačicu. Retro chic ugođaj hotela Palace koji neodoljivo podsjeća na francuski brasserie dodatno je uređen cvjetnim aranžmanima te je cijeli interijer hotela poslužio kao savršena lokacija za predstavljanje knjige i ugodno druženje uz birana vina i osvježavajuća pića. Jučerašnju promociju podržale su Đurđa Tedeschi, Iva Balent, Andrea Čermak, Ivana Roščić, Milana Vuković- Runjić, Iva Šarić Leko, Petra Kurtela, Tihana Harapin-Zalepugin, Loredana Bahorić, Ogi Antunac, Sonja Lamut, Milica Mihajlović, Ivana Petković Čevra te mnogi drugi.

Nakon pozdravnog govora Bojane Franić , predstavnice izdavačke kuće Znanje uzvanike je dočekala glumica Ivana Roščić koja je pročitala ulomak iz knjige.

Ivana Roscic_1

Autorice knjige, četiri prekrasne i uspješne Francuskinje; Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline De Maigret i Sophie Mas, vodile su se izrekom kultnog dizajnera Karla Lagerfelda: “Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka” i na vrlo originalan i svjež način iznijele što za njih zaista znači biti Parižanka. U kratkim, razigranim odlomcima otkrile su svoje iskrene i otvorene stavove o stilu, ljepoti, kulturi, držanju, muškarcima i djeci te nesebično podijelile sa svojim čitateljicama omiljene pariške adrese i chic mjesta poput super vintage dućana, odličnih restorana, najdražih beauty salona i još mnogo mnogo toga. Autorice netipično iskreno i otvoreno ruše mitove o Francuskinjama i bez dlake na jeziku otkrivaju sve svoje tajne i mane, ismijavaju sa svojim kompliciranim i često proturječnim osjećajima i postupcima, otvoreno priznaju kako su katkada snobovi, egocentrične, tvrdoglave i nepredvidive, no u isto vrijeme nježne, romantične i velikog srca.

Parizanka7

Komentari