Promocija na kojoj je sve bilo u znaku ljubavi i seksa

Svoj drugi roman, 'Ako ikad', Aleksandra Orlić predstavila je u društvu prijatelja i suradnika

Nakon zbirke pjesama ‘U omjeru 1:100.000’ i romana ‘Bio jednom  kraj’ glavna urednica časopisa Cosmopolitan, Aleksandra Orlić predstavila je i svoju treću knjigu, roman ‘Ako ikad’.

U prepunom Velvetu, baš na dan kada se slavi ljubav, Valentinovo, ova svestrana Cosmo djevojka predstavila je priču o šest vrsta ljubavi kroz priču o tri žene u različitoj životnoj dobi, čiji se životi isprepliću na navidljive i nejverojatne načine.

Aleksandra Orlić, autorica romana ‘Ako ikad’ i glavna urednica Cosmopolitana

‘Nakon toliko godina rada u Cosmopolitanu, mnogi bi rekli da znam sve o ljubavi i seksu, no ispada da ipak znam više o seksu, budući da sam postavljala neka pitanja iz ljubavi. Zanimalo me zašto se ljubav ne događa sada nego u budućnosti i što se dogodi kada se sve te nerealne želje, slike iz raja, fantazije, sudare s tvrdom realnošću. Stoga sam odlučila napisati knjigu i doznati koliko ima istine u tome da se ljubav događa u očima promatrača, budući da sve tri junakinje (fotografkinja Lena u tridesetima, dermatologinja Andrea u četrdesetima i psihologinja Tihana u pedesetima) na istu ljubavnu priču gledaju posve drugim očima’, kazala nam je Aleksandra o čijem su romanu govorili su i urednica Marina Vujčić, književnica Milana Vuković Runjić i Aleksandar Štufhofer, predstojnik Katedre za seksologiju na Filozofskom fakultetu.

Kako bi svi okupljenima zaintrigarali maštu da čim prije požele pročitati roman ‘Ako ikad’, pobrinuli su se glumci Judita Franković i Nikša Kušelj, koji su čitali ulomke iz knjige, čija naslovnica tako snažno ‘zove’ na čitanje. Stoga nam je i sama autorica objasnila zašto je odmah znala da želi da bude tzv. Ferrari crvene boje. ‘Knjiga o brzoj vožnji u ljubavi i srljanju, zaslužuje boju koja će vam unaprijed uskovitlati krv u tijelu i pripremiti vas na sve avanture koje slijede u romanu’, rekla je autorica, a kroz šalu i nadodala da se za ovu prigodu željela kao svaka cura tonski uskladiti sa svojim novim automobilom. A i njezine su prijateljice nakon čitanja romana bile raspoložene za šalu te su kazale da je osmislila novi književni žanr – romantična tragedija.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari