Story Pink obojio Zagreb u ružičasto, akciji se pridružile brojne zvijezde

Časopis Story svoju naslovnicu u listopadu posvećuje prevenciji i borbi protiv raka dojke, a u suradnji s udrugom P.I.N.K. Life i kampanjom 'Sačuvajmo zdrave dojke', dio smo humanitarne inicijative za pomoć oboljelima. Story Pink dan humanitarna je kampanja čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se gotovo 90% žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju

I mnogi poznati, među kojima Ana Begić Tahiri, Kristina Krepela, Ivana Vrdoljak Vanna, Matija Vuica… stigli su posjetiti Story pink dan te na taj način iskazati svoju podršku ovom vrlo važnom zdravstvenom i društvenom pitanju.

Cijeli događaj započeo je u 10h okupljanjem na glavnom zagrebačkom trgu, gdje su prigodne govore održali Nives Morić – predsjednica Udruge P.I.N.K. Life, Ivona Čulo – generalna direktorica Adria Medije Zagreb, Tomislav Madžar – izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske, Andrija Mikulić -izaslanik Gradske skupštine, Gzim Redžepi – izaslanik Gradonačelnika Zagreba i Andrej Plenković, mandatar za sastavljanje nove Vlade.

‘Rad svih udruga pacijenata koji se bave senzibiliziranjem najšire javnosti za ovu zloćudnu bolest, karcinom dojke, važan je za cijeli zdravstveni sustav. Cijenim ovakav trud, ovu akciju i kampanju koja uključuje brojne slavne osobe koje emancipiranjem svoje situacije pomažu svima drugima. Svim oboljelima šaljem poruku ohrabrenja, prije svega snage i ustrajnosti za izlječenje, puno potpore i ljubavi najbližih te, naravno, jednu širu solidarnost i kvalitetan zdravstveni sustav’, poručio je mandatar za sastavljanje nove Vlade Andrej Plenković, koji je s brojnim osobama iz javnog života podržao inicijativu časopisa Story.

Okupljenima se obratila i Ivona Čulo, generalna direktorica AMZ-a. ‘Svake godine dijelom smo ove lijepe priče i kroz svoje platforme pokušavamo ljude upozoriti na to koliko je prevencija važna. Još jednom dajem podršku svim ženama oboljelima od karcinoma dojke i pozdravljam našu dizajnericu Ivanu Popović, koja nam krasi ovotjedni Story. Hrabrim istupom pokazala je da je žensko tijelo lijepo u bilo kojoj prilici, da ljepota nije samo kada je tijelo savršeno nego kada pokažemo koliko smo jake’, istaknula je.

Nakon pozdravnih govora održana je prigodna mini humanitarna revija hrvatskih dizajnera, koji su podržali Story pink dan – Ivan Alduk, A’Marie, Aleksandra Dojčinović, Etna Maar, eNVy Room, Nebo, Matija Vuica, Xenia Design, Ivona Glavaš.

Reviju su nosile oboljele žene iz Udruge P.I.N.K. Life te osobe iz javnog života Katarina Vukalović – Xenia design, Marija Begić – Aleksandra Dojčinović, Nevenka Živković – Alduk, Mira Blažinović – Nebo, Ana Toplak – Etna Maar, Maja Jak – Matija Vuica, Slavica Major Santaca – Ivona Glavaš, Ivanka Milas – Ivona Glavaš, Biserka Blažeka – Etna Maar i Ljerka Jazbec – Aleksandra Dojčinović, te Sementa Rajhard – eNVy room, Diana Pleština – Xenia design, Ivana Vrdoljak Vanna – Matija Vuica, Ana Miščević i Ivana Delač Đolo – Alduk, Sementa Rajhard i Korana Gvozdić za eNVy room, Tena Jeić Gajski i Matea Elezović za A’Marie.

Povorka visokih dužnosnika iz politike, udruge P.I.N.K. Life, predstavnika časopisa Story i Adria Media Zagreb i osoba iz javnog života nakon održane revije krenula je s Trga bana Jelačića preko Praške, Tesline sve do Trga Petra Preradovića (Cvjetni trg), gdje su uzvanici sudjelovali u promotivnim aktivnostima i edukaciji i gdje je nastavljena javno zdravstvena manifestacija uz prigodnu prodaju i podjelu letaka o redovnom pregledu i samopregledu dojke.

Ove godine časopis Story je na dvije lokacije – Trgu bana Jelačića i na Cvjetnom trgu okupio brojne osobe iz javnog života i mnoge znatiželjnike i prolaznike, koji su na štandu Storyja mogli donirati za UdruguP.I.N.K. Life putem donacije za novi broj časopisa Story, Story dizajnerski paket s torbicom by A’Marie te posebno za ovu prigodu izrađene narukvice Story by Mashenka.

I sponzori Story pink dana, Ballroom, DM, Eucerin, Essilor, Jana, Violeta i VIP svojim su aktivnostima na štandu Storyja privukli mnogo prolaznika educirajući ih o važnosti prevencije ove bolesti.

Rak dojke je ‘tihi ubojica žena’, ne poznaje političke granice, ne priznaje geografske prepreke, ne uzima u obzir životnu dob žena. U prošloj godini u Hrvatskoj je preminulo 1071, a pojavilo se 2644 novooboljelih. Točno u podne na Cvjetnom trgu pušteni su Story rozi baloni s pozitivnim porukama oboljelih u znak podrške preminulim osobama.

Glavna urednica Storyja Zrinka Ferina osvrnula se na Storyjevu hvalevrijednu akciju, kao i na ovogodišnju ružičastu naslovnicu s Ivanom Popović: „Izuzetno sam sretna kad vidim pomake koji su se dogodili u svijesti naših čitatelja, naših celebrityja i svekolike javnosti unazad pet godina koliko sa Storyjem aktivno sudjelujemo u obilježavanju Mjeseca borbe protiv raka dojke. Uvelike smo svjesni moći ali i odgovornosti koju kao najčitaniji celebrity časopis imamo u promoviranju pozitivnih stavova o prevenciji i brizi za zdravlje, te što bezbolnijem oporavku žena i njihovih najbližih.“

Komentari