Trijumf mjuzikla ‘La La Land’

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Zlatni globus, apsolutni pobjednik u kategoriji filma bio je mjuzikl 'La La Land', koji je 'ugrabio' sedam nagrada u svih sedam kategorija za koje je bio nominiran

Time je taj film oborio rekord koji su još sedamdesetih postavila ostvarenja ‘Let iznad kukavičjeg gnijezda’ (1975) i ‘Ponoćni ekspres’ (1978) sa po šest osvojenih nagrada.

Mjuzikl ‘La La Land’ osvojio je nagrade u svim najvažnijim kategorijama – za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu, kao i Emma Stone i Ryan Gosling za najbolju žensku i mušku ulogu.

Ryan Gosling i Emma Stone
Ryan Gosling i Emma Stone

La La Land je moderna ljubavna priča majstorski napravljena kao oda glamuru i emocijama iz filmskih klasika. Priča je to o susretu mladića i djevojke i njihovoj težnji da uspiju u gradu slavnih – jazz pijanist i nadobudna glumica odbacuju svakodnevne običaje i kreću na nesputano plesno i glazbeno putovanje upustivši se u ljubavnu aferu koja će im promijeniti živote. 

74th Annual Golden Globe Awards - Press Room - Los Angeles
Nadelje, sinoć je najboljom dramom proglašen ‘Moonlight’ redatelja Barryja Jenkinsa, najboljim filmom na stranom jeziku proglašen je ‘Elle‘ Paula Verhoevena, dok je najboljim animiranim filmom proglašen ‘Zootopia‘. Zlatni Globus za najboljeg glumca u drami osvojio je Casey Affleck za ulogu u filmu ‘Manchester by the Sea’ redatelja Kennetha Lonergana. Najbolja glumica u drami je Isabelle Huppert (‘Elle’). Najbolja glumica u sporednoj ulozi u drami je Viola Davis (‘Fences’), dok je globus za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u drami osvojio Aaron Taylor Johnson za film ‘Nocturnal Animals’ redatelja i dizajnera Toma Forda.

S televizijske strane, najboljom dramskom serijom proglašena je Netflixova serija ‘The Crown’ dok je najboljom komedijom ili mjuziklom proglašena FX-ova serija ‘Atlanta‘. Najbolja serija ograničenog trajanja ili televizijski film je ‘The People vs. OJ Simpson’.

Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobila je Sarah Paulson za ‘The People vs. OJ Simpson’, dok je Globus za najbolju mušku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobio Tom Hiddleston za seriju ‘The Night Manager’. Zlatni globus za najbolju glumicu u humorističnoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobila je Tracee Ellis Ross (‘Black-ish’) dok je Globus za najboljeg glumca u humorističnoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobio Donald Glover za seriju ‘Atlanta’.

Komentari