Vanessa Redgrave gostovala u HNK Zagreb

Nakon iznimno uspješne prve sezone, sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu predstavljena druga sezona projekta Filozofski teatar, a posebna gošća bila je engleska glumica Vanessa Redgrave

Književnici i pisci, Arthur Miller i Tennessee Williams prozvali su Vanessu Redgrave “najvećom živućom glumicom”, a do današnjeg dana ova svestrana umjetnica jedina je britanska glumica koja je osvojila najprestižnije nagrade za glumu: Oscar, Emmy, Tony, Olivier, Cannes i Golden Globe.

Dubravka Vrgoč, Vanessa Redgrave i Srećko Horvat
Dubravka Vrgoč, Vanessa Redgrave i Srećko Horvat

Njen domaćin u sklopu Filozofskog teatra bio je publicist, prevoditelj, urednik i voditelj projekta Srećko Horvat, a glavna tema njihovog razgovora i druženja bio je njen dugogodišnji aktivistički angažman zbog kojeg je često gubila uloge te su joj se zatvarala mnoga vrata i poslovne prilike. Unatoč tome, kako je i sama Vanessa Redgrave rekla, slijedila je svoje ideale i od aktivizma nikada nije odustala. Pred mnogobrojnom zagrebačkom publikom koja je do posljednjeg mjesta ispunila Hrvatsko narodno kazalište ova proslavljena glumica prisjetila se i svojih glumačkih početaka, profesionalnih izazova, te ispričala crtice iz svog privatnog života govoreći o svom bogatom životnom iskustvu koje joj je pomoglo da i danas na život gleda s puno optimizma.

Vanessa Redgrave i Srećko Horvat
Vanessa Redgrave i Srećko Horvat
Vanessa Redgrave i Jelena Veljača
Vanessa Redgrave i Jelena Veljača
Rade Serbedžija sa surpugom Lenkom
Rade Serbedžija sa surpugom Lenkom

Sljedeći termin Filozofskog teatra zakazan je za 27. studenoga kada u goste dolazi britansko-pakistanski filozof, autor, filmaš i povjesničar Tarique Ali.

Komentari