Veselo otvorenje prvog brazilskog restorana u Hrvatskoj

Na karti bogate zagrebačke gastronomske ponude, od jučer se nalazi i Rodizio do Brasil, a među prvima koji su uživali u autentičnim, tradicionalnim brazilskim specijalitetima bili su i Almira Osmanović i Jakov Sedlar, Andrej Dojkić, Amar i Alma Bukvić, Hrvoje Klobučar, Edita Misirić, Lana Pavić, Mario Valentić i brojni drugi uzvanici

Fantastični Rodizio na žaru churrasco poslužen na sabljama pasadoresa uz cijelu paletu priloga i salata i koktel Caipirihna – ovo je samo mali dio brazilske gastronomske, hedonističke priče koja je jučer osvojila brojne uzvanike na svečanom otvorenju prvog brazilskog restorana u Hrvatskoj – Rodizio do Brasil.

Rodizio je brazilski tip steakhouse restorana u kojem se plaća fiksna cijena za obrok, a potom se brazilski specijaliteti jedu dok, doslovno, ne kažete – dosta!

“Hrana se priprema na brazilskom žaru churrasco, a poslužuju na mačevima posebno obučenih konobara (pasadoresa). Tri su osnova specijaliteta: klasični rodizio obuhvaća najmanje deset vrsta mesa, morski je namijenjen ljubiteljima morske hrane, a vege osobama koje preferiraju povrće. Uz to, svaki gost može odabrati bogat izbor priloga – a sve u neogračenim količinima”, rekao je glavni kuhar, Brazilac Marcelo Antonio Donazzoloi.

Cijena obuhvaća i slasne deserte, kao što je primjerice ananas sa žara, te piće po želji. U restoranu se može isprobati bezalkoholno brazilsko piće Gurana, alkoholno pivo Brahma, rakija od šećerne trske Cachaca ili koktel Caipirinha. U ponudi je i bogat izbor vina. Petkom i subotom u planu su nastupi karnevalskih plesačica i brazilske grupe koja će opuštati goste autentičnom glazbom ove latinske zemlje.

A kako je bilo na svečanom otvorenju, pogledajte u galeriji u nastavku:

Komentari