Zagrebačka večer Amire Medunjanin

U Atriju Klovićevih dvora ciklusa koncerata 35. Večeri na Griču po prvi puta nastupila je vrhunska interpretatorica sevdaha Amira Medunjanin. Na svoj magičan nekonvencionalan način izvela je sevdalinke, ali i tradicionalne pjesme iz drugih zemalja regije

Romantična atmosfera nabijena emocijama, odličan ugođaj i kvalitetna glazba obilježili su zagrebačku večer u Atriju Klovićevih dvora. Svaki koncert Amire Medunjanin je nova priča, novi doživljaj, nova prilika za sinergiju sa svojom publikom. Svojim veličanstvenim glasom i pratnjom vrhunskih glazbenika, gitarist Ante Gelo i kontrabas Zvonimir Šestak i ovaj put je njezina izvedba imala dodanu vrijednost i originalnost. Uz prekrasan ambijent, anđeoski glas, istaknula se i božanstvenim izgledom.

Amira

Sevdah koji Amira izvodi, u Bosni i Hercegovini znači puno više od riječi ili glazbenog žanra. On predstavlja način života ljudi. Sevdalinke predstavljaju jedinstveni muzički izričaj o neiskvarenoj, nevinoj i bezgraničnoj ljubavi. U mnogim sevdalinkama koncept muzičkih mjera je manje važan od emocionalnog i slobodnog oblika interpretacije stihova samog pjevača, stoga ne čudi što se Amira sa svojom originalnošću uvijek ističe na poseban način.

Amira

Amirina glazba osvojila je srca publike diljem regije, a plasirala je njen glazbeni izraz i puno dalje. Sve češće gošća je pozornica diljem svijeta.

Komentari