Jelovnik za odabrane: ovo će zvijezde jesti nakon dodjele Oscara

U pripravljanju hrane za zvijezde sudjelovat će oko 200 kuhara

Tim kuhara kojima je na čelu poznati austrijski chef Wolfgang Puck, koji već 23 godine priprema hranu za ovu posebnu priliku, i ove će godine biti glavni zaduženi za blagovanje nakon dodjele Oscara, piše Fox news.com. Nakon što službeni dio dodjele Oscara završi, slijedi vrlo zanimljiva gastronomska priča. Hrana će biti podijeljena u sljedove poput hladnih predjela, ugriza užitaka, manje zakuske, stanice za deserte i stanice za suši. Sav jelovnik ispisan je na tri lista A4 papira.

Slavnim i onim manje slavnim gostima tako će biti poslužen korejski tatarski biftek na riži, pečeni krumpir s kavijarom te razne varijante jastoga. Jelovnik je prilagođen ama baš svim prohtjevima i zahtjevima. Tako dio sadržava raznolika jela bez glutena, jela bez mliječnih proizvoda, vegetarijanska te veganska jela. U pripravljanju te hrane sudjelovat će oko 200 kuhara.

Zanimljivi je detalj da će svi prisutni dobiti male čokoladne figurice Oscar, za grickalice će gostima biti poslužene pozlaćene kokice, a na zamolbu Johna Travolte i Barbare Streisand na jelovniku će biti i pita s dugo termički obrađivanom piletinom i crnim tartufima.

Komentari