Bijeg Almire Osmanović i Jakova Sedlara od svakodnevice

Bivša primabalerina i prvakinja Baleta HNK Almira Osmanović i redatelj Jakov Sedlar, nekoliko puta godišnje borave u Supetru na Braču opuštajući se u jedinstvenom otočnom ambijentu

“Na odmoru su mi iznimno važni komocija i mir. Volim kada se okruženje u kojem boravim stapa s prirodom. Relaksira me pogled iz sobe na more i uvodi u meditaciju te na taj način punim baterije. Volim i intimne prostore vrhunskog dizajna s prirodnim materijalima u kojima ne boravi puno ljudi. A upravo mi sve to pruža Villa Osam”, kaže Almira Osmanović, slavna bivša primabalerina i nacionalna prvakinja Baleta HNK koja je sa suprugom, poznatim redateljem Jakovom Sedlarom, ovoga proljeća uzela predah od brojnih obveza i nekoliko dana pobjegla u Supetar na Brač.

Almira Osmanović i Jakov Sedlar 9

“Dolazimo svake godine nekoliko puta jer je ovdje zaista lijepo doći. Prostor je odlično uređen, ambijent je sjajan, hrana fantastična”, ističe Jakov Sedlar. Dok on uživa u argentinskom odresku restorana Otok, za kojeg tvrdi da je najbolji u Hrvatskoj, Almira, iako makrobiotičarka, na meniju uvijek pronađe neki fini specijalitet kojeg kombinira uz sezonske salate i začine iz vrta ispred hotela.

Almira i Jakov na Braču su i prije često boravili. Tu se nekada održavao ljetni festival na koji su dolazili svjetski poznati glumci poput Armanda Assantea, a na ovom je otoku 2002. Jakov Sedlar snimao film ‘Milost mora’ s Martinom Sheenom kojeg su fascinirale prirodne ljepote, povijest i kultura Brača.

Almira Osmanović i Jakov Sedlar 7

Nakon pretrpanog rasporeda i poslovnih putovanja, opuštajući odmor ovom je paru dobro došao. A tu će se vratiti već u lipnju u vrijeme ljetne baletne škole koju u Sutivanu vodi Almira.

“Od ove godine škola se širi i na Supetar, a kako sam članica žirija DanceStar natjecanja, najvećeg svjetskog događanja u plesu u kojem sudjeluju plesači iz 55 država, došla sam na ideju da u budućnosti objedinimo balet i suvremeni ples te da organiziramo plesni kamp koji će trajati mjesec dana. Željela bih spojiti ples s ovim prekrasnim, čarobnim otokom, mojim neiscrpnim izvorom inspiracije za posao kojim se bavim.”

Komentari