Jacques Houdek pomogao bolesnoj djeci

Glazbenik Jacques Houdek rado se pridružio humanitarnoj Večeri s porukom, premda mu taj kasni obrok u danu, našalio se, cijeli život brane

Kultni zagrebački restoran Okrugljak okupio je prijatelje i obožavatelje glazbenika Jacquesa Houdeka a povod je i ovaj put bila priča koja sve više budi znatiželju hrvatskih građana i javnosti te vrlo brzo pronalazi put do svačijeg srca. BlessFood – Večera s porukom ovaj put je bila posvećena mališanima i štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra čija je tužna priča posebno dirnula našeg glazbenika poznatog po humanitarnom djelovanju.

“Jako dobro se osjećam kao domaćin Večere s porukom. Veliki sam fan večere iako mi ju brane cijeli život. Kad je riječ o ovakvoj prigodi, kad je humanitarna nota u zraku i kad su u pitanju djeca, onda smo svi posebno senzibilizirani. Ovom se prilikom najviše želim zahvaliti svima koji su se odazvali. Čast mi je i zadovoljstvo uživati s ljudima koje volim, a usput barem ovako malo, od srca nekome i pomoći. Bolnica u Gornjoj Bistri je posebna jer se tamo liječe djeca koja boluju od najtežih bolesti, a nažalost nemaju najbolje uvjete za boravak i život. Na tome se radi i volio bih da se sve uskoro privede kraju tako da, bez obzira na brojne potrebite, nisam puno razmišljao kome usmjeriti našu pomoć. Uskoro idemo u posjet u bolnicu i tome se posebno veselim”, izjavio je Jacques Houdek.

Jacques je kao domaćin odabrao kultni zagrebački restoran Okrugljak, desetljećima poznat po sjajnim domaćim delicijama, a za svoje je goste odabrao domaću zakusku, pečenu teletinu iz krušne peći, gratinirani krumpir te savijaču od višanja i jabuka. Na radost svih okupljenih Jacques je na kraju i zapjevao starozagrebačke evergrine koju su ovu noć dodatno začinile.

Cilj projekta Blessfood – Večera s porukom je iskazivanje humanitosti za one kojima je pomoć najpotrebnija. Sinergijom domaćina kao javne osobe, gostiju te vrhunske gastronomije najboljih hrvatskih restorana, potiče se kultura druženja, humanitarnog djelovanja i uživanja u društvu prijatelja.

Upravo jedno takvo druženje spremaju nam i naši novi domaćini Anica i Robert Kovač koji svoje goste pozivaju u restoran Vallis u Sesvetama 28. travnja u 20 sati. Naša bivša misica Anica i njezin suprug Robert, pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije, poznati su humanitarci koji već dugi niz godina pomažu svim potrebitima. Naši domaćini obećavaju nezaboravno druženje uz odličnu hranu i glazbu u restoranu Vallis, a ono najvažnije, pomoć i prikupljena sredstva odlaze u Humanitarnu udrugu fra Mladena Hrkaća u Zagrebu.

Cilj udruge je pružiti krov nad glavom, topli obrok, prijevoz do bolnice i toplu ljudsku riječ utjehe. Udruga je do sada pomogla više od 1020 osoba sa zdravstvenim poteškoćama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje su dolazile na liječenje u Zagreb, te sveobuhvatnu skrb za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe s ciljem osiguranja dostojnog boravka i prijevoza tijekom njihovog liječenja na području Zagreba.

“Svi navedeni rezultati ne bi bili mogući bez nesebične potpore brojnih dobrih ljudi i prijatelja Udruge kao što su Anica i Robert Kovač koji su i svojim domaćinstvom za našu Udrugu, u sklopu projekta BlessFood – Večera s porukom, još jednom pokazali da imaju veliko srce i sluha za osobe u potrebi. Prikupljena sredstva usmjerit ćemo na opremanje i uređenje stambenog prostora prilagođenog za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe s ciljem unaprijeđenja kvalitete života tijekom njihovog boravka na liječenju u Zagrebu”, rekao je predsjednik Udruge Ivan Soldo.

Svi koji se žele pridružiti Blessfood – Večeri s porukom Anice i Roberta Kovača svoje ulaznice mogu osigurati na internetskoj stranici www.entrio.hr, a više informacija o projektu možete pronaći na službenoj facebook stanici Blessfood – Večera s porukom.

Foto: Press

Komentari