Odgovorni za povijesni gaf na dodjeli Oscara više nikada neće raditi za Akademiju

Pronađeni su krivci za najveći gaf u povijesti dodjela zlatnih kipića

Još uvijek svi pričaju o neviđenom gafu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Kriva kuverta dospjela je u ruke prezentera Warrena Beattyja i izazvala nezapamćenu katastrofu i sramotu u povijesti dodjele te najprestižnije filmske nagrade.

Tako je u povijest ušao trenutak kada je najboljim filmom proglašen ‘La la land’, a ubrzo nakon što se glumačka ekipa našla na pozornici, ispostavio se da je riječ o zabuni. Najbolji film ipak je ‘Moonlight’. Do slavlja definitivno nije bilo tvrtki PricewaterhouseCooper koja se bavi računovodstvom i koja s Akademijom filmskih umjetnosti i znanosti surađuje od 1934. godine. Bez razmišljanja su na sebe preuzeli odgovornost pod objašnjenjem da je prezenteru zabunom dodijeljena rezervna omotnica.

Predsjednica Akademije Cheryl Boone Isaacs izjavila je, a prenosi Boston Globe, da odgovorni za ovaj povijesni gaf više nikada neće raditi na dodjeli Oscara. Jedan od glavnih krivaca je i predstavnik PwC-a Brian Cullinan koji je na Twitteru neposredno prije objave dobitnika objavio pa kasnije izbrisao, fotografiju Emme Stone s Oscarom. Zbog pogreške koja mu se dogodila bio je rastresen pa je zabunom prezenterima dao krivu omotnicu, pojasnila je Cheryl Boone Isaacs.

Ostavku je dobila i Cullinanova kolegica Martha Ruiz. Njih dvoje trajno su suspendirani sa svih poslova koji imaju veze s Akademijom.

Komentari