Odlazak velikana

David Bowie preminuo je u nedjelju 10. siječnja nakon što se posljednjih 18 mjeseci borio s rakom

Glazbenik David Bowie preminuo je u 70. godini života nakon 18 – mjesečne borbe s rakom. Prošlog petka proslavio je rođendan objavom novoga albuma ‘Blackstar’.

– 10. siječnja 2016. – David Bowie preminuo je mirno, danas, okružen svojom obitelji, nakon što se 18 mjeseci hrabro borio s rakom. Dok mnogi dijelite bol zbog ovog gibitka, molimo vas da poštujete privatnost njegove obitelji u njihovoj dubokoj žalosti – stoji u priopćenju za javnost na službenim Facebook stranicama Davida Bowieja.

Njegov sin Duncun Jones jutros je potvrido tužnu vijest na Twitteru.

Ovaj neumorni umjetnik desetljećima je pomicao granice svojim jedinstvenim vokalom, neosporivim glazbenim talentom, zapaženim glumačkim angažmanima i istančanim osjećajem za modu. Svojom hrabrošću, inovacijama i nemjerljivim doprinosom svijetu umjetnosti Bowie je zadužio sadašnje i mnogo budućih generacija.

Na vrhuncu slave, u sedamdesetima, Bowie je javno priznao da je biseksualac što mu je trenutačno donijelo status gay ikone. Ženio se dva puta – s Angelom Barnett 1970. te je s njom u desetogodišnjem braku dobio sina Duncana, a potom se 1992. oženio somalijskim supermodelom Iman Abdulmajid s kojom ima 15-godišnju kćer Alexandriju Zahru Jones.

U nastavku pogledajte i spot za pjesmu ‘Lazarus’, koju je objavio mjesec dana prije svoje smrti, a označava njegov oproštaj od života. “Pogledaj gore, u raju sam”, samo su neki od stihova pjesme u kojoj poručuje i da nema više ništa za izgubiti te da će uskoro biti slobodan poput ptice. Spot je objavljen samo tri dana prije glazbenikove smrti.

Komentari