Petar Grašo ugostio britanskog MasterChef Dhruva Bakera

Poznatom glazbeniku Petru Graši ovih je dana pripala čast da u Splitu bude domaćin snimanja prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku - Croatia’s Finest, koji će se emitirati na kanalu National Geographic i to u nevjerojatnih 90 zemalja, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker

Britanski MasterChef Dhruv Baker na splitskoj rivi

S lokalnom gastronomskom ponudom, kulinarskog gurua, Petar je upoznao u svom restoranu ‘Adriatic Grašo’. Nakon kratke ‘ćakule’ s glazbenikom, gospodin Baker kušao je tradicionalno jelo dalmatinske kuhinje, domaću pašticadu, kojom je bio oduševljen.

‘Pašticada je bila nevjerojatno ukusna, nevjerojatno meka, okusi su bili savršeno izbalansirani i to je jelo koje ću definitivno pripremati kada se vratim kući.’, izjavio je Dhruv Baker nadodajući: ‘Restoran ima zadivljujući pogled na otoke i grad, a njegova terasa je mjesto na kojem bih mogao sjediti cijelo poslijepodne i uživati u pogledu ispijajući čašu vina. Gospodin Grašo je bio divan domaćin i bilo mi je zadovoljstvo upoznati ga.’

Kušanje pašticade u restoranu Adriatic Grašo

Ni Grašo nije krio svoje oduševljenje: ‘Velika mi je čast što je moj restoran odabran kao predstavnik Dalmacije i što sam ja osobno dobio priliku ugostiti G.Bakera i to što mu se i svidjelo kod nas. Rekao mi je da je ova terasa zasigurno najljepša terasa restorana s takvim očaravajućim pogledom. Jako me raduje što će ovakva slika Dalmacije obići svijet.’

Dhruv Baker i Petar Grašo- kušanje pašticade u restoranu Adriatic Grašo

Britanski gastronomski mag jednako je bio oduševljen i slasticom kuće tzv. ‘Nedovršenom štrudlom’, koji uključuje marinirane jabuke, prhko pečeno tijesto naziva anđeoska kosa (rezanci od tijesta), mljevene orahe i bijelu čokoladu, kojom je zaokružio svoje gastronomsko putovanje u ovom gradu.

Britanski MasterChef Dhruv Baker u Dioklecijanovim podrumima

Dhruv Baker imao je prilike i prošetati gradom Splitom te se upoznati s kulturnim znamenitostima poput Dioklecijanove palače i Peristila.

Komentari