Sigurnosne pripreme za polazak u školu malog princa Georgea

Započele su prve pripreme za polazak malenog princa Georgea u školu

U siječnju je objavljeno da će nova godina za kraljevski bračni par i njihovo dvoje djece, vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea, donijeti i novu adresu, piše OK.co.uk. Trenutno žive na imanju kraljice, u dvorcu Sandringham, u selu istog imena, u engleskom Norfolku. Velebno izdanje njihov je dom od 2015. No, početkom jeseni, Kate i William sele u London, gdje će maleni princ George krenuti u školu.

‘Princ George će u rujnu krenuti u Londonu u prvi razred, a princeza Charlotte u vrtić’, stoji u službenom priopćenju s dvora. Selidba iz malog mjesta u središte grada zasigurno će sa sobom donijeti mnoge promjene za kraljevsku obitelj. Zasad su jedino poznate nove mjere sigurnosti.

Za razliku od Sandringhama, novi dom njihovog sina bit će u vrlo prometnom dijelu središta Londona, koji svakodnevno posjećuje rijeka turista i kojim prolaze tisuće stanovnika engleske prijestolnice. Stoga i ne čudi što strani mediji  proglašavaju šokantnom mjeru sigurnosti koja uključuje sadnju gustog drvoreda uz ogradu njihova nova doma.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridge već su zatražili vrtlare da posade drveća, čije se krošnje mogu penjati do 12 metara, okolo velebnog zdanja. Sigurnost je na prvom mjestu za četveročlanu obitelj koja se nada da će ih njihov sigurnosni tim nastaviti diskretno čuvati. Ova prirodna zaštita od krošnje zaštitit će ih od znatiželjnih pogleda bez da se narušava ljepota kraljevske kuće, u čiju je obnovu 2012. utrošeno 12 milijuna funti.

Komentari