Zvijezda DanceStara Paul Modjadji – plesač, koreograf, pisac i filnatrop

Prestižan sudački tim DanceStar gala večeri činili su Jose de la Cruz iz SAD-a, koji je plesao s najboljim rock i alternativnim glazbenicima kao što su Linkin Park, The Prodigy i Marilyn Manson, Justin Conte koji je radio s Paulom Abdul, Miley Cyrus i Jordan Sparks, naša bivša primabalerina Almira Osmanović te Paul Modjadji iz Južnoafričke Republike kojem je upravo DanceStar poslužio kao odskočna daska u karijeri i s kojim smo ovom prigodom u Poreču i razgovarali

Na osmom DanceStar natjecanju koje se ovih dana održava u Poreču, razgovarali smo s jednim od stranih članova žirija te koreografom, iznimno cijenjenim Južnoafrikancem Paulom Modjadjiem. Tom plesaču, koreografu, piscu i velikom filantropu upravo je DanceStar poslužio kao odskočna daska kada je prije sedam godina u Poreču odnio naslov pobjednika tog velikog svjetskog natjecanja. Iduće godine zajedno s njim DanceStar tim u Africi pokreće socijalni projekt kojim se mladim ljudima iz nasiromašnijih dijelova želi omogućiti da sudjeluju u plesu.

‘Izmnimno me veseli što sam na prestižnom natjecanju kao što je DanceStar sudjelovao u ulozi suca. Tu sam započeo karijeru i drago mi je da sam se vratio uz priliku da nekim novim plesnim nadama pomognem na njihovom putu’, objašnjava Modjadji.

Paul Modjadji

Ljubav prema plesu i zahvalnost na činjenici da se bavi onim što voli potakla ga je da i drugima pomogne u ostvarivanju njihovih snova kroz projekt Dare To Dream koji djeci iz siromašnih naselja u Južnoafričkoj Republici omogućava pohađanje plesnih radionica, a uključuje i kampanju Dare to Read koja mlade ohrabruje da čitaju i obrazuju se.

‘Raduje me kad vidim da smo od vizije došli do stvarnog osnaživanja društva kroz umjetnost i ples. Želim pomoći izgradnji zajednica u Africi iz kojih siromašna djeca ne moraju bježati da bi pronašla smisao života i u kojima će imati dobre uzore’, tvrdi Modjadji.

Zbog doprinosa životu mnogih mladih ovaj potomak kraljevske obitelji dobio je i nagradu Inyathelo Philantrophy – svojevrsni Oscar u području filantropije – i sudjelovao u programu Mandela Washington Followship koji je pokrenuo predsjednik Barack Obama.

‘Prošla je godina za mene bila godina rasta i velikih izazova. Ova će biti još bolja s obzirom da nastavljam turneju po cijeloj Africi i izlazi mi druga knjiga. Mogućnost svega što se tek može postići i mora ostaviti kao naslijeđe novim generacijima – to je ono što me stalno motivira’, zaključuje Modjadji, ne krijući oduševljenje zbog posjeta, kako je rekao, prekrasnoj Hrvatskoj.

Komentari