Macaccino – čaša puna zdravlja

Ta superbiljka maca ima mnoge blagotvorne učinke na zdravlje, a u nastavku vam donosimo jedan od načina na koji možete konzumirati prah od mace

Maca (izgovara se maka) je superhrana starih Inka poznata već tisućama godina zbog svojih ljekovitih svojstava. Korijen ove biljke konzumira se u obliku praha, razmućen u vodi, soku, smoothieju, juhi… Okus je dosta neobičan i traži navikavanje, no sva pozitivna svojstva to opravdavaju. Naime, maca regulira hormone što joj je jedna od najvećih prednosti, koristi se u rješavanju problema neplodnosti, poboljšava imunitet, povećava otpornost prema stresu i djeluje na tjelesnu izdržljivost, između ostalog.

Uz brojne vitamine i minerale koji su joj vitalni sastojak, maca se s razlogom proglašava čudotvornom biljkom te ne iznenađuje kako je svoj put pronašla čak i u zamjeni za kavu. Macaccino je napitak koji se često može kupiti u industrijskom pakiranju gdje sadrži macu, sirovi kakao i kokosov šećer, ali ovu ukusnu varijantu možete napraviti i kod kuće, prema receptu portala Journal.hr. Zapravo je u domaćoj varijanti nešto između vrućeg kakaa i kave, a uz dodatak začina mogao bi postati opcija koju ćete stalno iznova birati.

Macaccino (za 1 osobu)

  • šalica mlijeka po izboru
  • 2 žličice maca praha
  • 2 žlice sirovog kakaa
  • 1 žličica kokosovog šećera (ili više, po želji)
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta, papra, đumbira i/ili nekoliko kapi ekstrakta vanilije

Kratko zagrijte mlijeko i u njega umiješajte sve ostale sastojke pazeći da ne ostanu grudice. Uživajte u čaši punoj zdravlja!

Komentari