Balneoterapija ili liječenje termalnom vodom

Nekoć davno stari su Rimljani svoje zdravstvene tegobe liječili termalnom vodom, a u slovenskim Rimskim Termama to možete činiti i danas

Kulturu opuštanja i ublažavanja raznih bolesti termalnom vodom još su prije dvije tisuće godina njegovali stari Rimljani i ona se održala sve do danas. Balneoterapija ili liječnje vodom općenito unapređuje zdravlje i kvalitetu života; njome se poboljšava opseg kretnji u zglobovima, jačaju mišići, održava ili poboljšava pokretljivost, ublažava bol i općenito patnje bolesnika.

Rimske terme leže točno iznad izvora koji se nalazi 1000 m ispod površine iz kojeg dolazi termalna voda s temperaturom od čak 39° Celzija. Njezina iznimno ljekovita svojstva povoljno djeluju na brojne tegobe i dokazano pomažu u liječenju ortopedskih i reumatičnih oboljenja, dermatoloških i ginekoloških problema, neuroloških bolesti i bolesti želuca i crijeva. Poseban položaj u dolini Savinje i netaknuto prirodno zaleđe šume stvaraju blagotvoran učinak i na kronične bolesti dišnog sustava.

Osim za opuštanje, bazeni služe i za rehabilitacijske programe odobrene od ministarstva zdravlja Slovenije pod vodstvom iskusnih fizioterapeuta. Osobito povoljno na vaš će organizam djelovati kupka boginje Valetude čiji biljni dodatak stimulira krv i limfni sustav, detoksificira tijelo i jača imunološki sustav, a opuštanje će najbolje nadopuniti i osvježavajući vitaminski sok. Uz individualnu terapiju tu su i terapija hoda i radna terapija te ambulanta u kojoj će vaš oporavak nadgledati vrhunski lječnici.

Svaki paket uključuje grupne vježbe u RE-HA bazenu pod vodstvom fizioterapeuta, konzultacije s liječnikom i neograničeno kupanje u bazenima s termalnom vodom. Uz to opustiti se možete i u udubnosti prostrane sobe opremljene saunom i whirlpoolom i pritom uživati uz autentično rimsko vino Malzum ili čaj vodenih nimfi.

Komentari