Nesanicu riješite uz pomoć prirode

Uzimanje raznih lijekova protiv nesanice može dovesti do stvaranja ovisnosti, što nije slučaj s prirodnim komponentama iz biljke pasiflore

Nema ničega toliko okrepljujućeg poput prirodnog i zdravog sna koji čudesno osvježava cijeli organizam – u Hrvatskoj prema statistici oko milijun osoba ima problema sa spavanjem.
Problemi sa spavanjem, isprekidan ili nemiran san čovjeka čini polusposobnim ili nesposobnim za dnevne obveze. Ljetne noći nerijetko su vruće i sparne, što mnogim ljudima onemogućava miran san.
Uzimanje raznih lijekova protiv nesanice može dovesti do stvaranja ovisnosti, što nije slučaj s prirodnim komponentama koje sadrži pasiflora, biljka koja raste i kod nas (u Primorju, Istri i Dalmaciji), a koja djeluje umirujuće na živčani sustav. Za razliku od sintetičkih preparata za spavanje koji izazivaju omamljenost, pasiflora izaziva san koji se ne razlikuje od prirodnog.
Ne preporučuje se uzimati u trudnoći zbog mogućnosti nastanka grčenja maternice, kod djece mlađe od dvije godine, prije općih anestezija, a budući da pasiflora može izazvati pospanost, treba izbjegavati uzimanje biljke tijekom dana ako osoba vozi.

Čaj od pasiflore
Evo jednog recepta za čaj od pasiflore: 5 g sušene biljke prelijete s 250 ml vruće vode. Pijte 3 puta dnevno, a u slučaju nesanice uzimaju se dvije doze navečer (jedna nakon obroka, a druga prije spavanja).

Komentari