Razmislite o detoksifikaciji svoga tijela

Danas, s više toksina u okolišu no ikada, detoksikacija postaje sve više cijenjena i potrebna

Osjećate se oslabljeno ili sporo? Borite se s problemima kože, svrbežom i bolovima, ili probavnim problemima? Ne možete smršaviti? Ako su na neki od ovih pitanja odgovori pozitivni, mogli bi razmisliti o detoksikaciji svoga tijela.

Kulture diljem svijeta bavile su se njome stoljećima – uključujući i kinesku i ayurvedsku medicinu – bit detoksikacije je u čišćenju i njegovanju tijela iznutra prema van. Uklanjanjem i eliminiranjem toksina, zatim hranjenjem vašeg tijela zdravim hranjivim tvarima, detoksikacija može pomoći u zaštiti od bolesti i obnoviti vašu sposobnost za održavanjem optimalnog zdravlja.

Kako detoksikacija djeluje?

Detoksikacija zapravo znači čišćenje krvi. To se postiže uklanjanjem nečistoća iz krvi unutar jetre, gdje se toksini obrađuju za eliminaciju. Tijelo također eliminira toksine kroz bubrege, crijeva, pluća, limfe i kožu. Međutim, kada je sustav ugrožen, nečistoća nije ispravno filtrirana i svakoj stanici u tijelu prijeti svojevrsna kontaminacija.

Detoks program može pomoći tjelesnom prirodnom procesu čišćenja:

1. Odmaranje organa postom;
2. Poticanje jetre da izbaci toksine iz tijela;
3. Promicanje eliminacije kroz crijeva, bubrege i kože;
4. Poboljšanje cirkulacije krvi;
5. Punite tijelo zdravim hranjivim tvarima.

Neki od simptoma koji vam govore da vam je potrebna detoksikacija:

  • Neobjašnjivi umor
  • Tromost
  • Nadražena kožu
  • Alergije
  • Infekcije niskog stupnja
  • Vrećice ispod očiju, podočnjaci
  • Nadutost
  • Menstrualni problemi
  • Mentalna konfuzija

Kako započeti detoksikaciju?

Prvo, razmislite što sve unosite u sebe i što bi vam od toga moglo štetiti. Eliminirajte alkohol, kavu, cigarete, rafinirani šećer i zasićene masti. Sve ovo djeluje kao toksini u tijelu te su prepreke ka procesu ozdravljenja. Također, minimalizirajte uporabu kemijskih sredstava za čišćenje kućanstva i proizvoda za osobnu njegu (šamponi, dezodoransi i zubne paste) te zamjenite prirodnim alternativama.

Još jedan neprijatelj dobrom zdravlju je stres, koji izaziva vaše tijelo za oslobađanjem hormona stresa u vaš sustav. Dok ti hormoni mogu pružiti dozu ‘adrenalina’ koja će vam pomoći osvojiti utrku ili pomoći da izvršite nešto vama važno u određenom roku, u velikim količinama stvaraju toksine i usporavaju detoksikaciju enzima u jetri. Joga i meditacija su jednostavni i učinkoviti načini za ublažavanje stresa resetiranjem svojih fizičkih i psihičkih reakcija na neizbježni životni stres.

Top 10 načina Tvornice zdrave hrane kojim ćete svoje tijelo očistiti od toksina:

Nakon detoksikacijskog programa, možete čistiti svoje tijelo svakodnevno ovim dijetama, dodatcima ili novim lifestyleom:

Jedite obilje vlakana, uključujući smeđu rižu i organski uzgojeno svježe voće i povrće. Repu, rotkvicu, artičoku, kupus, brokulu, spirulinu i chlorellu (alge su izvrsna detoksikacijska namirnica).
Očistite i zaštitite jetru uzimajući bilje kao što su maslačak, čičak i mlijeko čička i pijte puno zelenog čaja. Uzimajte vitamin C, koji pomaže tijelu proizvoditi glutation, spoj unutar jetre koji otklanja toksine. Pijte najmanje dvije litre vode dnevno. Dišite duboko kako bi kisik mogao cirkulirati kroz cijeli vaš sustav. Nedajte stresu da se razvije naglašavajući pozitivne emocije. Probajte hidroterapiju, tuširajući se s jako vrućom vodom 5 minuta, pustite vodu da teče po leđima i zatim se polijevajte hladnom vodom 30 sekundi. Učinite to tri puta, a zatim odmorite oko 30 minuta.

Idite u saunu, tako da vaše tijelo može eliminirati loše radikale kroz znoj. Radite piling kože i stopala kako bi uklonili toskine iz vaših pora. I najvažniji načini za detoksikaciju – vježba ili joga. Jedan sat svaki dan ili barem nekoliko puta tjedno.

Komentari