Jedan vrlo poseban i učinkovit doručak

Ovo je doručak koji jača imunitet, prevenira mnoge infekcije, djeluje protuupalno, poboljšava cirkulaciju, osigurava ljepši izgled kože i kose, zdravlje zuba te pomaže u mršavljenju

Ovaj obrok se priprema 5 minuta, a njegove su dobrobiti ogromne. Naime, osim što poboljšava probavu i daje energiju, on je dobra prevencija od raznih infekcija… Svaki od moćnih sastojaka ovog doručka ima niz hvalospjeva sam za sebe, a zajedno su super energetska bomba idealna za početak dana. Ovaj recept za doručak jednostavan je za pripremiti, tako da se niti oni najzaposleniji ne mogu izvlačiti, a zasigurno će im koristiti.

Probajte jesti ovaj tip doručka svako jutro tijekom mjesec dana i samo promatrajte promjene na bolje.

Sastojci: 1 jogurt; 1 žlica jabučnog pektina (recept u nastavku); 1 žlica meda; 40-50 grama sjeckanih oraha; pola žlice cimeta; 30 kapi propolisa; 3 žlice zobene kaše i suho voće po izboru. Vrijeme pripreme je 5 minuta.

Što je pektin?

Pektin je tip vlakna koji nalazimo u biljkama, jabuke sadrže posebno visok udio pektina. Jabučni pektin, topljiva vlaknasta tvar iz jabuke, povoljno utječe na razgradnju masnih tvari. Izvrstan apsorbira masti koji smanjuje apsorpciju kolesterola iz hrane i pospješuje rad debelog crijeva.

Recept za domaći pektin potražite na Elle.hr – ovdje, a u nastavku kako pripremiti ovaj doručak?

Noć prije pomiješajte jogurt i jabučni pektin i ostavite u hladnjaku da se pektin poveže. Možete ovo učiniti i ujutro, ali onda ćete morati čekati da se pektin rastvori. Ujutro dodajte ostale sastojke i sve pomiješajte. Neka malo odstoji da se povežu sastojci i rastopi zobena kaša.

Zašto je ovaj doručak najbolji?

Jača imunitet. Prevencija je mnogim infekcijama. Djeluje protuupalno. Poboljšava cirkulaciju. Daje ljepši izgled koži i kosi. Štiti zdravlje zuba. Pomaže u mršavljenju.

Komentari