Najučinkovitije namirnice koje pomažu kod mršavljenja

Vjerojatno nećete ni približno pogoditi koje se to namirnice nalaze na ovom popisu

Kupovina namirnica u trgovinama jedan je od najvećih izazova za ljude koji pokušavaju smršaviti. Toliki izbor pa čak i najzdravijih namirnica, ne samo da može biti neodoljiv, nego nas može dovesti u nedoumice. Zato ćemo s vama podijeliti top 4 namirnice koje su na vrhu šoping liste svih nutricionista, a sigurno će vam pomoći da izgubite težinu na vrijeme – za bikini sezonu.

Kokice

Tko bi rekao da kokice zapravo mogu pomoći u gubljenju težine? Kada s njih skinete višak maslaca, ulja i soli kokice zapravo mogu biti odličan snack kojeg uvijek trebate imati u domu. “Gole” kokice imaju samo 30 kalorija po šalici, a također sadrže antioksidanse koji mogu pomoći u prevenciji bolesti srca i nekih vrsta raka.

Kukuruzne tortilje

One su sjajna alternativa kruhu. Zapravo, uvijek su bolja opcija od kruha jer sadrže malo kalorija, masti i šećera, a visoke razine vlakana.

Gljive

Gljive su nešto što svakako želite staviti u vašu košaricu. Naime, jedna šalica gljiva sadrži samo 15 kalorija, a osim toga imaju i zdravstvene prednosti za vaše tijelo. Poznato je da umanjuju rizik od mnogih bolesti kao što su dijabetes i bolesti srca.

Špinat

Postoji razlog zašto je Popaj uvijek nosio limenku špinata sa sobom! Lisnato povrće, poput špinata, poznato je da povećava energiju i vitalnost. Uz to je vrlo bogato željezom i vitaminima koji pomažu ojačati kosti i izgraditi imunološki sustav. Jedan obrok sadrži samo 23 kalorije – pa što čekate?

Komentari