Tajna zdravih masnoća

Zašto su jaja najbolja u ulozi 'popravljivača' stanica, zašto biste trebali uživati u goveđim odrescima, kakvu biste kavu trebali piti... i to sve kako biste tijelo nahranili zdravim masnoćama, doznajte u nastavku

Znate li na koji način možete programirati svoje tijelo da direktno iz masnoća uzima energiju potrebnu za obavljanje svakodnevnih funkcija? Jer i ako ste među onima koji žele izgubiti koji kilogram, nikako se ne biste trebali odreći masnoća. Naime, ako u tijelo umjesto ugljikohidrata unesete masnoće, ono će je energiju uzimati od tamo, zbog čega će se s vremenom početi topiti kilogrami. Stoga u naredna tri dana dijete, ujutro popijte crnu kavu s maslacem i kokosovim uljem. Ona će vas napuniti energijom te satima držati sitima. A zahvaljujući srednjelančanim masnim kiselinama iz maslaca i ulja još je i zdrava!

Tajna zdravih masnoća

Maslac tako osim kolesterola, sadrži i mnoge uljne kiseline te omega-3 masne kiseline. Manje povisuje masnoće u krvi od maslinova ili repičinog ulja. I vaše bi oči odabrale maslac jer on sadrži mnogo vitamina A i retinol, koji jačaju vid.
Masnoća/ulje od kokosa tj. masne kiseline koje se u tijelu razgrađuju u tvari koje štite mozak. Prvenstveno mogu štititi od demencije i Alzheimerove bolesti. Laurinske kiseline djeluju antibakterijski (npr. protiv karijesa). Također je prirodno sredstvo koje odbija krpelje.
Ako su goveda na slobodnoj paši odnosno hrane se zelenilom, goveđi odrezak će sadržavati još više omega-3 masnih kiselina. Takvo meso ima i više B12 – turbovitamina zaslužnog za krv, energiju i jake živce. Pazite kakvo meso konzumirate; nabavljajte ga od provjerenih dobavljača.
U masnom žumancu kokošjih jaja, nalaze se lecitin i kolin, elementarni građevni sastojak te ‘popravljač’ stanica. Hrana su za mozak te pospješuju pamćenje, ali i smanjuju upale. Jaja su najbolji multivitaminski prirodni dodatak, jer se u njima nalaze vitamini A, D i B – zaslužni za imunitet, zdrave oči i živce.

Komentari