Tjesteninu je ipak poželjno konzumirati!

Ako ste mislili kako će vas izbjegavanje ugljikohidrata u širokom luku spasiti od nepoželjnih kilograma, razmislite ponovno

Rezultati istraživanja udruge Obesity Society pokazali su kako ljudi koji jedu tjesteninu obično imaju zdravije prehrambene navike od onih koji je ne jedu. Podaci su prikupljani između 2001. i 2012. te su pokazali kako ljudi koji jedu tjesteninu unose puno manje zasićenih masti i šećera.

‘Tjestenina može biti odličan temelj za kvalitetnu prehranu, jer je savršena podloga za unos povrća, voća, bijelog mesa, ribe i mahunarki’, naglasila je profesionalna nutricionistica Diane Welland, menadžerica udruge National Pasta Association, dodavši i kako su i žitarice, sastavni dio tjestenine, nužne u zdravoj i balansiranoj dijeti.

Naravno, uvijek je važno imati na umu i kako je praktički sve dozvoljeno – u umjerenim količinama.

Komentari