Priroda liječi i muške tegobe

I za muške tegobe postoje prirodna rješenja, kako za probleme s upalom prostate, tako i za jačanje potencije, hrkanje...

Protiv upale prostate: pomiješajte po 30 g lista breze, medvjetke i preslice i 10 g cvijeta podbjela. Žlicu mješavine kuhajte 5 min u 2 dl vode, poklopite i ostavite da odstoji tri sata. Procijedite i pijte dok je mlako. Ponovite još dva-tri puta tijekom dana prije jela.

Za jačanje potencije: Naribajte 100 g peršinova korijena pa pomiješajte sa 100 g peršinova sjemena. Dvije žličice kuhajte 5 min u 2 dl vode. Poklopite, ostavite da odstoji jedan sat pa procijedite. Zasladite medom od kadulje ili ružmarina. Pijte navečer, a možete i 2-3 puta dnevno. Uz ovaj čaj pijte i 1 dl soka od celera.

Hrkanje: Ispirite grlo otopinom s metvicom da biste smanjili natečenost sluznice nosa i grla. To će imati posebno snažan učinak ako je vaše hrkanje privremeno, izazvano prehladom ili alergijom. Da biste napravili ovu otopinu za ispiranje, dodajte kap ulja od metvice u šalicu hladne vode (grgljajte, ne gutajte!). Ako je vaše hrkanje povezano s godišnjim dobom (alergija na pelud), pijte čaj od koprive. Šalicom kipuće vode prelijte žlicu osušenih listova koprive. Pokrijte, ostavite da se namače pet minuta, procijedite pa popijte. Pijte do tri šalice na dan, a zadnju šalicu popijte prije spavanja.

Fotografije: Profimedia

Komentari