Prepustite se bezbrižno blagodatima sunca

Koliko vam je kreme potrebno da biste se zaštitili od UV zraka, a koje dijelove treba posebno ‘maziti’?

Izležavanje na plaži, sunce, more, miris kokosa, palme, koktelčić u ruci – prvo je na što pomislimo kad razmišljamo o ljetu. Pritom vjerojatno zaboravljamo ono najvažnije – kreme za zaštitu od sunca.

Tijekom ljetnih mjeseci, kada nam je sunce najbliže, a njegove zrake najopasnije, dodatnu pažnju moramo posvetiti njezi i zdravlju kože. Iako nam se čini da smo danas po pitanju zaštite od sunca puno
osvješteniji nego prije, još ima onih koji zaboravljaju osnovna pravila: izbjegavati boravak na suncu između 11 i 15 sati te
uvijek imati pri ruci kremu sa zaštitnim faktorom. Evo još nekoliko važnih savjeta zahvaljujući kojima boravak na suncu neće biti stresan i štetan za zdravlje:

1 NAMAŽITE SE DOVOLJNOM KOLIČINOM KREME

Dok vaše lice zahtijeva malu količinu kreme, nogama i rukama je ipak potrebna ‘žlica’ kreme. Nakon što ste se namazali, pričekajte 15 do 30 minuta da se krema upije prije nego što se prepustite blagodatima sunca.

2 PONOVNO SE (NA)MAŽITE I TO BAREM SVAKA DVA SATA

Kako biste sigurno uživali tijekom višesatnog boravka na suncu, kremu nanosite svaka dva sata.

3 ŠTO KADA JE OBLAČNO? I TADA SE TREBA ZAŠTITITI!

Ne zaboravite da oblaci propuštaju više od 90 posto UV zračenja, što znači da biste trebali nanijeti kremu i kada je oblačno.

4 NE ZABORAVITE MANJE DIJELOVE TIJELA (I DETALJE)

Uši, koljena, laktovi – sve su to dijelovi tijela koje često ‘zapostavljamo’, ali je i njih potrebno zaštititi od sunčeva zračenja.

5 NE ZABORAVITE DERMATOLOŠKE PREGLEDE

Redoviti dermatološki pregledi prvi su korak u stjecanju zdravih navika uz koje će uživanje u ljetnim mjesecima biti bezbrižno.
Stoga vas dm poziva na besplatne dermatološke preglede u sklopu dm ženske i babybonus utrke, koja će se održati na Bundeku 13. lipnja 2015. i u sklopu dm Millennium Jumpa u Zadru 25. srpnja.

Foto: Profimedia 

Preporučujemo

Komentari