Tehnika uz koju ćete zaspati u tili čas

Teško utonete u san, a ne pomažu vam više ni toplo mlijeko i kupka kao ni brojanje ovaca :-)? Američki liječnik dr. Andrew Weil preporuča drevnu indijsku tehniku disanja 4-7-8. Saznajte kako ona funkcionira

Dok ljubomorno gledate svoga partnera ili slušate prijatelje i kolege kako prepričavaju kako utonu u san i prije nego su se dobro pokrili dekom, počinjete opet razmišljati o nekoj novoj metodi pomoću koje bi i vama to uspjelo. Jer, oni poznati trikovi poput toplog mlijeka ili tople kupke, brojanja ovaca više ne uspijevaju kao prije i često trebate više od sat vremena da utonete u san. A jedan sat manje sna itekako može utjecati na vaše raspoloženje, nivo energije i radne sposobnosti idućeg dana.

Nesanica itekako može biti izvor velikih problema u našem životu i ometa normalno funkcioniranje, toliko da se nekada možete boriti sa snom na radnom mjestu i najradije bi zaspali za stolom.
Američki liječnik dr. Andrew Weil koji je doktorirao na Harwardu našao je rješenje za nesanicu pravilnim disanjem. Ova tehnika je vrlo jednostavna i ne traje dugo, a pružit će vam mir, pa je dobro primijenjivati je i tijekom dana. Tehnika 4-7-9 koja dolazi iz drevne indijske prakse naime omogućava da u naše tijelo uđe više kisika koji će nam opustiti mišiće.

1. korak: Izdahnite zrak kroz usta uz glasno šištanje.
2. korak: Zatvorite usta, udišite zrak na nos i u sebi brojite do 4.
3. korak: Zadržite dah brojeći do 7.
4. korak: Izdahnite zrak opet uz glasno šištanje.
5. korak: Udahnite opet zrak i ponovite ciklus tri puta.

Komentari