Zašto je važna detoksikacija probavnog sustava?

Čišćenje debelog crijeva provodilo se još od davnina, no danas se provodi s pomoću sofisticiranog uređaja te je potpuno bezbolna metoda uklanjanja toskina

Premda je detoksikacija postom djelotvorna i prijeko potrebna, ono što bismo svi povremeno raditi jest hidrokolon detoksikacija. Riječ je o drevnom ritualu za zdravlje i ljepotu koji se još od davnina provodio u obliku klistira, čišćenja odnosno efikasnog pražnjenja debelog crijeva kao rituala za zdravlje i ljepotu. No danas postoje uređaji koji takav oblik unutarnje higijene čine mnogo ugodnjim i bezbolnim. Hidrokolon terapija tako predstavlja metodu čišćenja debelog crijeva čistom vodom ili specijalno pripravljenim otopinama uz pomoć sofisticiranog uređaja koji dovodi do detoksikacije cijelog probavnog sustava. Na taj se način posve nježno ispire debelo crijevo iz kojega se uklanjaju fekalije, toksične naslage koje se stvaraju u crijevima, plinovi i sluz koji s godinama počinju narušavati ne samo ravnotežu crijevne flore već i cijelog organizma.

A koje su blagodati ove terapije za zdravlje?

Organizam se nakon ovakve detoksikacije osnažuje za regeneraciju, što utječe ne samo na njegovo pomlađivanje već i na ozdravljenje. Naime, činjenica da naše zdravlje uvelike ovisi o zdravlju crijeva, odnosno da disfunkcija crijeva može dovest do brojnih bolesti i stanja, samo dodatno naglašava važnost jedne ovakve terapije. Važno je prisjetiti se i da je način jedenja jako bitan, jer ako jedemo dok smo pod stresom, moguće da je hrana ostane neprobavljena te neiskorištena. Na taj se način još i više u našim crijevima nakuplja otpad koji s vremenom postaje za naš organizam toksična masa. Ako naše tijelo postane prezasićeno toksinima, postaje i onemogućeno njegovo funkcioniranje što dovodi do usporavanja rada organizma te mnogih zdravstvenih problema. To mogu biti kožni problemi, bronhitis i astma, glavobolje, problemi sa sinusima, prekomjerna tjelesna težina… Zbog svega navadenog vrlo je važno očuvati zdravlje debelog crijeva, a detoksikacija hidrokolonom jedan je od djelotvornih načina za to.

Jedan tretman traje od 45-60 min i za to vrijeme 60-120 litara vode kontinuirano ispire crijevo na sljedeći način: specijalno dizajnirano jednokratno crijevo s rektalnim nastavkom stavi se u rektum, dok aparat omogućava pročišćenoj vodi slobodan protok kroz malo crijevo za vodu, a kroz veliko crijevo za otpadni materijal odnosi višak vode, fekalne tvari, plinove, sluzi, parazite i ustajalu žuč direktno u sanitarnu cijev. Terapiju smije provoditi samo stručna osoba i samo sa posebnim uređajem namijenjenim za hidroterapiju.

Jedna terapija podrazumijeva barem pet tretmana (do deset, a najviše dvanaest), dva do tri puta u tjednu, jer obično za prvih par tretmana izlaze tek nedavno uskladištene štetne tvari i plinovi.

Komentari