Uštedite kalorije već na doručku

Nema ništa loše u nepisanom pravilu kako za doručak možemo pojesti sve što poželimo. No, ako ne želite dobivati na težini, onda bi svakako trebali krenuti od prvog obroka i vidjeti što u njemu možete reducirati

Najvažniji obrok u danu je doista doručak i ne treba ga preskakati, bez ozbira na kakvom ste režimu prehrane i bez obzira kakve su vaše jutarnje navike. To što ne volite jesti ujutro prije odlaska na posao nije opravdanje da prvi obrok konzumirate tek u podne. Jer, sve se navike, pa tako i ova, mogu promijeniti. Nabolje, naravno.

Naročito ne izbjegavajte doručak ako ste na dijeti, jer ćete nedostatak tog prvoga obroka nadoknaditi tijekom dana. S druge strane, usljed uskraćivanja određenih namirnica i smanjenja količine obroka, znamo često kada držimo dijetu, pretjerati s doručkom, vodeći se načelom kako u prvom obroku u danu možemo pojesti sve što poželimo. No, je li doista tako? Saznajte u nastavku gdje u doručku dobivate nepotrebne kalorije koje vam samo odmažu u skidanju kilograma ili pak u održavanju težine koju imate…

CAPPUCINO ILI BIJELA KAVA?
Naravno da bi bilo najbolje da zaboravite i jedno i drugo dok ste na dijeti. Ali, ako vam je to jedini gušt u danu, onda svakako izaberite ovaj napitak jer sadrži oko 90 kalorija, za razliku od bijele kave koja ima oko 150 kalorija i to zbog duplo manje količine mliječne masti. Radije ovu razliku u kalorijama zamijenite šakom oraha ili kuhanim jajetom. I imate pravi mali zdravi doručak!

PANCETA ILI KOBASICA?
Proteinske dijete akceptiraju veliku količinu mesa. Naravno, ako nisu kombinirani s kruhom ili tjesteninom i rižom, nego povrćem i salatom. Ako za doručak jedete nareske, onda izaberite pancetu nego hrenovke ili kobasice. I to zato što je zdravija jer sadrži manje zasićenih masti i manje kalorija. I jednu trećinu manje kalorija….

SIR ILI MASLAC?
Idealno bi bilo na kruh staviti samo kuhano jaje ili komad šunke, bez namaza između ta dva sloja. No, ako vam je to dosadilo, onda napravite promjenu i stavite lagani sirni namaz ili, što je najbolje, svježi kravlji sir. Maslac izbjegavajte u širokom luku kao i sve kremaste namaze jer sadrže više zasićenih masnoća kao i kalorija od svježeg sira.

Komentari