Nevena Rendeli, Edita Misirić, Mario Valentić i Andrej Dojkić na testu svojih mogućnosti

Na svoj prvi duatlon u životu bez previše razmišljanja odlučila se HTV-ova urednica i voditeljica Nevena Rendeli, fitness trener Mario Valentić iskušao je svoju snagu i izdržljivost u triatlonu, a RTL-ova voditeljica i novinarka Edita Misirić te glumac Andrej Dojkić sudjelovali su u humanitarnoj udruzi

Odlična atmosfera, dva dana uzbudljivih sportskih događanja, ovo je jedan od najljepših triatlona! Upravo se to moglo čuti proteklog vikenda na drugom Falkensteiner Punta Skala triatlonu organiziranom u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra, TK Split i TK Zadar. U sklopu drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona održala su se i dva državna prvenstva Hrvatske, u olimpijskom triatlonu i mješovitom timskom štafetnom triatlonu koje je po prvi puta organizirano u Hrvatskoj.

Više od 400 prijavljenih sudionika natjecalo se u šest disciplina: Olimpijskom triatlonu (1500 m plivanje, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanje), supersprint triatlonu (375 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), uličnoj utrci (10 km), mješovitom timskom štafetnom triatlonu (300 m plivanje, 6.6 km vožnje bicikla, 1.75 km trčanje), duatlonu (1,75 km trčanje, 6 km vožnje bicikla, 1 km trčanje) i aquatlonu za djecu (150 m plivanje, 800 m trčanje).

Prvi dan triatlona otvorilo je državno prvenstvo u Olimpijskom triatlonu na kojemu je hrabro sudjelovao i glumac, prof. koneziologije te fitness trener, Mario Valentić. Nakon 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla, 10 km trčanja Mario je izjavio: “Bilo je odlično, jako sam sretan što sam bio sudionik drugog Falkensteiner Punta Skala triatlona i što sam prvi put u životu sudjelovao na Olimpijskom triatlonu, što nije mala stvar. Cijeli vikend sam uživao u dobrom društvu obitelji i prijatelja. Veselim se i nadam pozivu i iduće godine”.

Mario Valentić
Mario Valentić
Mario Valentić
Mario Valentić

Istoga dana održala se i ulična utrka, a djelatnici Falkensteinera i javne ličnosti pobrinuli su se da ta utrka dobije i humanitarnu notu, te su svojim sudjelovanjem i donacijama pomogli Udruzi za Down sindrom Zadarske županije. Tako su Andrej Dojkić i Edita Misirić testirali svoje granice i sudjelovali u utrci dugoj 10 kilometara.

Edita Misirić, Mario Valentić, Andrej Dojkić
Edita Misirić, Mario Valentić, Andrej Dojkić
Andrej Dojkić, Edita Misirić, Mario Valentić
Andrej Dojkić, Edita Misirić, Mario Valentić

“Ovo je jedan od najljepših sportskih događaja i jako mi je drago što sam imala priliku sudjelovati, ali ujedno i podržati humanitarnu akciju. Oduševila me čitava atmosfera, sportski duh i entuzijazam – bio je ovo predivan vikend. Dala sam sve od sebe, doista sam testirala svoje granice”, rekla je RTL-ova voditeljica i novinarka Edita Misirić.

Glumac Andrej Dojkić također je ponosan što je bio dio Falkensteiner Punta Skala triatlona te što je sudjelovao u humanitarnoj akciji. “Izvrsna organizacija! Veselim se što smo aktivno nekome pomogli. Drago mi je što sam imao prilike sudjelovati”, rekao je Andrej.

Nevena Rendeli
Nevena Rendeli
Nevena Rendeli
Nevena Rendeli
Nevena Rendeli
Nevena Rendeli

Drugog dana triatlona voditeljica Nevena Rendeli iskusila je čisti adrenalin sudjelujući u duatlonu te je uspješno otrčala 1,75 kilometara, vozila bicikl 6 kilometara i nakon toga otrčala još jedan kilometar. “Drago mi je da sam prvi duatlon u životu odradila na Falkensteiner triatlonu. Bilo je teško, ali zabavno i jedno sjajno novo iskustvo”, rekla je Nevena, koja je već uspješno otrčala nekoliko polumaratona, no iskustva u duatlonu prije nije imala.

Andrej Dojkić, Edita Misirić, Nevena Rendeli i Mario Valentić
Andrej Dojkić, Edita Misirić, Nevena Rendeli i Mario Valentić

“Bilo je jako naporno tim više što nas je sunce pržilo na 30 stupnjeva. Kad sam sišla s bicikla nisam noge osjećala, no nekako sam izdržala do cilja. Posebno sam ponosna na svoju prijateljicu Danijelu koja je tek početnica u trčanju, no sudjelovala je u ovom duatlonu i zdržala do kraja”, kazala nam je presretna Nevena.

Nevena Rendeli, Mario Valentić, Edita Misirić i Andrej Dojkić
Nevena Rendeli, Mario Valentić, Edita Misirić i Andrej Dojkić

Foto: Michael Teix, Iva Perinčić

Komentari