Renata Sopek i Ivan Antunović aktivirali Slavonce

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska, koji se održava pod medjskim pokroviteljstvom časopisa Men's Health i Lijepa&aktivna, predvođen mladim trenerskim timom aktivirao je Slavoniju te je skrenuo pažnju na neaktivnu Hrvatsku i porazne statistike prema kojima ćemo sutra biti bolesna nacija. Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu do posljednjeg je mjesta bila ispunjena vježbačima koji su pažljivo pratili upute trenerskog tima u kojem su Anja Bijelić, Lukrecija Dragić i Marin Ivančić, a pod vodstvom Ivana Antunovića i Renate Sopek

“Brod je još jednom pokazao da je aktivan. Mogli bi ga čak promatrati kao model za aktivnu Lijepu našu. Sjajni voditelji, primjeren izbor vježbi, aktivni i entuzijastični vježbači. Projekt Aktivna Hrvatska se još jednom pokazao punim pogotkom. Idemo naprijed!”, izjavio je prof.dr.sc. Igor Jukić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Marin, Anja, Renata, Lukrecija, Ivan

Ovaj projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, u sezoni 2016. posjetit će šest gradova u kojima će nas vodeći stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu aktivirati zanimljivim treninzima. Vježbanje je prilagođeno svakome od nas te u suradnji s Biotreningom i Definicijom Hrane predstavlja korake koji će nam poboljšati zdravstveni i tjelesni status. A kako bi izbjegli bol i grčeve u mišićima tijekom i nakon vježbanja svi prisutni osvježili su se Mg Mivelom, prirodnom mineralnom vodom koja sadrži čak 343 mg ovog esencijalnog minerala i time gotovo osigurava preporučeni dnevni unos magnezija.

Marin Ivancic, Anja Bijelic, Lukrecija Dragic, Ivan Antunovic

Slavonci su zajedničkim treningom i do posljednjeg mjesta ispunjenom sportskom dvoranom poslali jasnu poruku kako su itekako svjesni ovog gorućeg nacionalnog problema. Od strane stručnjaka zamoljeni su da stečena znanja prenesu svojim bližnjima, a sve u cilju aktivnije Hrvatske. Zemlja smo na začelju Europske unije po aktivnosti, imamo toliko vrhunskih sportaša i poznati smo po njihovim sjajnim dostignućima, no mi obični građani smo neaktivni i prijete nam bolesti koje se zdravijim načinom života mogu prevenirati.

Projekt Aktivna Hrvatska se nakon Slavonskog Broda nastavlja u Vodicama na Trgu Hrvatskih mučenika u subotu 28. svibnja u 18 sati. U splitskom hotelu Radisson Blu pod vodstvom Asje Petersen vježbamo 18. lipnja u 18 sati, Dubrovniku 4. srpnja, Falkensteiner hotelu&spa Iadera u Petrčanima 23. srpnja te u Zagrebu 10. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

 

Prijavite se i vi za vježbanje putem službene web stranice projekta www.aktivnahrvatska.hr.

Načela kojih se treba pridržavati za bolji, kvalitetniji, zdraviji i duži život su:

1. Redovito vježbanje
2. Pravilna prehrana
3. Uredan stil života
4. Druženje s dragim ljudima

Komentari