Sve o projektu ‘Pokreni se’

Zajedničkim vježbanjem ispred povijesnih pulskih Zlatnih vrata počeo je ovogodišnji sportsko – edukativni projekt 'Pokreni se', koji će se nastaviti i u drugim gradovima Lijepe naše

Atraktivna Renata Sopek, kolumnistica magazina Lijepa&aktivna, i kineziolog Ivan Antunović, sa svojim trenerskim timom, dobro su razgibali Puljane zahtjevnim, kružnim treningom te pokazali vježbe koje će nas ovog ljeta dovesti u formu. Novo zajedničko vježbanje održat će se na povijesnom dubrovačkom Stradunu, 24. lipnja u 19 sati.

Pokreni se

Projekt ‘Pokeni se’ održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a kao njezin osobni izaslanik, Puli se obratio osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu, kapetan Hrvatske vaterpolske reprezentacije Josip Pavić: “Drago mi je da kao izaslanik Predsjednice mogu ukazati na veliki problem neaktivnosti u Hrvatskoj te pomoći njegovom rješavanju. Kao sportaš apeliram na sve da se pokrenu, da posvete veću brigu vlastitom tijelu. I mali pomaci u vidu svakodnevne rekreacije mogu osigurati zdraviji i, u konačnici, duži život. Vježbanjem ćemo biti sretniji i ispunjeniji!”

Josip Pavić, Renata Sopek, Karmen Matković Melki, Damir Knjaz

Projekt već treću sezonu promovira kretanje, vježbanje i zdraviji život. Ove je godine značajniji nego ikada. Kineziološki fakultet iz Zagreba ulaže velike napore da se crne statistike koje govore o neaktivnosti promijene, a na samom otvaranju projekta dekan KIF-a prof.dr.sc. Damir Knjaz je naglasio važnost vježbanja pod stručnim nadzorom.

 

“Potrebno je zaista malo da se pokrenete. Pozivam sve da isprobaju naš kružni trening u jednom od gradova te nastave sa svakodnevnom aktivnošću!”, poručio je voditelj trenerskog tima Ivan Antunović.

Pokreni se

U idućim mjesecima projekt ‘Pokreni se’, nudi rješenja, vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Nakon Pule u kojoj se projekt održao u suradnji s Pula Sport d.o.o., iduće zajedničko vježbanje očekuje nas u srijedu, 24. lipnja u 19,00 sati na prekrasnom dubrovačkom Stradunu, što će biti zaista veliki izazov te poseban osjećaj vježbanja na ovom povjesnom mjestu. Projekt se nastavlja na zadarskom Pozdravu Suncu 18. srpnja, u Vukovaru 18. kolovoza te Zagrebu, u sklopu Europskog tjedna sporta, 12. rujna.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradili su poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni.

Prijavite se za vježbanje u Dubrovniku, Zadru, Vukovaru i Zagrebu putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hr ili pak putem Facebook grupe Pokreni se. Projekt pratite u narednim brojevima časopisa Lijepa&aktivna.

Pokreni se

Foto: AMZ

Komentari